Harefamilie flytter ind i Harrestrup Ådal

harefamilien
12. juni 2019

Harrestrup Ådal bliver snart udvidet med en stor harefamilie i træ. Familien kan bruges som aktivitets- og legested for både børn og voksne. Bag projektet står en særdeles aktiv borger, der er blevet bakket op af Ballerup Kommune.

Foto: Det har været et stort arbejde at lave træ-familien. Søndag indvies familien officielt

Det smukke område Harrestrup Ådal har fået nye beboere. Der er tale om en stor, flot harefamilie i træ, som møjsommeligt er blevet formet af en trækunstner i løbet af forårsmånederne.

Harefamilien skal fungere som et aktivitets- og legested for både børn og voksne. Familien, der består af en mor, far og en række mindre hareunger, bliver en del af det i forvejen velbesøgte område med madpakkehus, bålsted, shelter og bogbyttetræer.

Søndag den 16. juni kl. 11.00 er der officiel indvielse af projektet. Alle er velkomne.

Bag projektet står foreningen ’Haren i Ådalen’, der drives af Kurt Bidstrup. Han arbejder på at gøre området endnu mere attraktivt for børn og voksne og er både glad og stolt over projektet:

- Foreningen har fået idéen fra Liseleje, der har klatrearrangementet ”Havtyren”, som er blevet et vigtigt vartegn for deres by. Det samme er ønsket her, at harearrangementet bliver et fysisk symbol for Skovlunde, som et godt sted at leve og bo, fortæller Kurt Bidstrup om projektet.

Projektet har fået penge til opførelsen via Borgermillionen samt tilskud fra Grønt Råd og et større beløb fra Kultur- og Fritidsudvalgets kunstpulje. Derudover har foreningen ansøgt en række eksterne midler fra fonde, hvorfra det er lykkedes at skaffe hele 180.000 kr. til harefamilien.

Hos borgmester Jesper Würtzen (A) er der også glæde over projektet, der tilføjer endnu en dimension til Harrestrup Ådal.

- I Ballerup Kommune er vi meget glade, når borgere så aktivt er med til at sætte præg på det sted, de bor. Samtidig er det utrolig flot, at det er lykkedes at skaffe så mange eksterne midler til projektet. Stor tak og stor ros til alle der har været med til at gøre ”Haren i Ådalen” til virkelighed.