Her er årets vinder af Ballerup Mesterskabet i oplæsning

Noah Faaborg Axelsen fra 6.C på Baltoprskolen Afdeling Grantoften vandt Ballerup Mesterskabet i oplæsning 2017
6. april 2017

13 dygtige oplæsere fra skolernes 6. klasser dystede i går i Ballerup Mesterskabet i oplæsning. Der var tæt løb, og Noah Faaborg Axelsen fra 6.C på Baltorpskolen afdeling Grantoften løb med førstepladsen.

Omkring 300 elever fra fire distriktsskoler var mødt op på Tapeten for at heppe på deres klassekammerater i den årlige læsedyst for 6. klasserne, Ballerup Mesterskabet i oplæsning.

I år er det anden gang mesterskaberne bliver afholdt, og der var 13 læseheste tilbage i finalen.

Noah Faaborg Axelsen fra 6.C på Baltorpskolen afdeling Grantoften vandt konkurrencen og blev hyldet på scenen af borgmester Jesper Würtzen og sidste års vinder, Karoline Mandal Rem fra Skovlunde Skole Nord.

- Jeg synes, der var sindssygt mange gode med, og jeg havde slet ikke forventet at vinde, lød det fra en både glad og overrasket Noah Axelsen, inden han igen læste op fra bogen Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren.

Hele klassen har hjulpet Noah med at forberede oplæsningen, og de kan nu se frem til en til en tur i biografen. Der følger også en flot vandrepokal med i form af smuk sølvbog, og så snart den er blevet indgraveret, hører den hjemme på Baltorpskolen afdeling Grantoften det næste års tid.

Fakta om Ballerup Mesterskabet i oplæsning

• Mesterskabet er et samarbejde mellem Ballerup Bibliotekerne, skolerne, skolernes læringscentre og C-SIK
  • 21 klasser var med i konkurrencen i år
  • Konkurrencen sætter fokus på læseforståelse, tekstindlevelse og flydende læsning
  • Årets jury bestod af Maria Schrøder, skolebibliotekar Skovvejens Skole afdeling Øst, Ida Stevelt skolebibliotekar Baltorpskolen afdeling Rugvænget, Mette Sahl fra Ballerup Bibliotekerne og sidste års vinder Karoline Mandal Rem fra Skovlunde Skole Nord.