Horsens vil lære af Ballerup

Schneider Electric
28. marts 2017

Mandag havde Ballerup besøg af ’kollegaerne’ fra Horsens. De jyske gæster ville gerne blive klogere på, hvordan Ballerup arbejder med tiltrækning af internationale virksomheder

Foto: HR-direktør Hanne Taarup hos Schneider Electric under mandagens besøg. Her fortalte hun blandt andet om energioptimering og virksomhedens måde at arbejde på

Erhvervsområdet og erhvervslivet blomstrer i Ballerup Kommune, og det er ikke længe siden, at en større analyse konkluderede, at Ballerup er den danske kommune, hvor udenlandske virksomheder helst slår sig ned.

Mandag den 27. marts havde Horsens Kommune inviteret sig selv til Ballerup for at høre nærmere om kommunens mange gode erfaringer i forhold til at tiltrække internationale virksomheder.

- Det er altid dejligt at være det gode eksempel for andre, og vi deler gerne ud af vores viden. Ballerup tog for en række år siden nogle vigtige beslutninger, som betyder, at vi i dag har flere erhvervsområder med et stort antal virksomheder, siger borgmester Jesper Würtzen.

- Ballerup har over 40.000 arbejdspladser, og det betyder, at vi står på et solidt fundament på erhvervsområdet. Vi kan derfor tilbyde attraktive arbejdspladser inden for kort afstand af bopælen, siger Jesper Würtzen.

Virksomhedsbesøg
Under besøget i Ballerup blev der også mulighed for at se nærmere på én af de internationale virksomheder, der i flere år har ligget i Ballerup Kommune. Der er tale om Schneider Electric, der ligger i Lautrup. Virksomheden arbejder blandt andet med energioptimering, og under besøget fortalte de, hvordan de arbejder med tiltrækning af internationale medarbejdere.

Der er 41.000 arbejdspladser i Ballerup Kommune, heraf er 31.500 private og 9.500 offentlige arbejdspladser.