Hvad er Ballerup lavet af?

Undersøgelsestur i Ballerup
10. marts 2020

Elever fra Baltorpskolen er på undersøgelsestur rundt i kommunen som en del af undervisnings- og kunstprojektet ”Grundstof Ballerup”.

I disse dage går elever fra Baltorpskolen søgende rundt forskellige steder i kommunen. Udstyret med lup, plastikhandsker og iPads er de på jagt efter inspiration. Eleverne er nemlig en del af projektet Grundstof Ballerup, hvor de sammen med designer Sandra Svendsen og Skoletjenesten Pederstrup skal afprøve, hvordan man egentlig får nye idéer.

Eleverne starter med at researche. Med hjælp fra designeren, får eleverne pludselig øje på mønstre i en vandpyt, flotte farver på noget skrald og interessante former ved et busstoppested. De mest interessante indtryk og ting samles ind, og på deres fundkort skriver de begrundelsen for valget; den slidte halve hoppebold har flotte blå farver, imens fodsporene på skateboardrampen har et spændende mønster.

Om nogle uger mødes eleverne igen med Sandra og Skoletjenesten. Denne gang til en idéworkshop, hvor fundene skal omsættes til nye idéer. Til den tid er alle de deltagende klassers fund samlet i et fælles materialebibliotek, som eleverne kan søge inspiration i.

Hvad den gamle tyggegummipakke med den flotte gule farve eller mønstret på DTU’s murværk inspirerer eleverne til, vil tiden vise, når projektet sluttes af med en fernisering på Ballerup Rådhus.

Fakta om projektet

Projektet Grundstof Ballerup er støttet af Statens Kunstfond, Huskunstnerordningen og Børnekunstpujlen ved Ballerup Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Syv klasser fra Baltorpskolens mellemtrin, samt en enkelt 7. klasse deltager i projektet, der sluttes af med en fernisering af elevernes idéer på Ballerup Rådhus.

Undersøgelsestur i Ballerup

Undersøgelsestur i Ballerup

Undersøgelsestur i Ballerup