Hvordan ser verden ud med en 14–årigs øjne?

Billede fra udstillingen herfra hvor vi står
2. november 2017

Med udstillingen ”Herfra hvor vi står” kan du komme helt tæt på at forstå tilværelsen set gennem Ballerup ungdoms øjne.

Frem til den 13. november kan du på udstillingen ”Herfra hvor vi står” få et ærligt og nuanceret indblik i, hvad der ifølge de 14-årige selv er det vigtigste i deres liv og i verden.

Ca. 80 af kommunens unge i 14-års alderen fik i efteråret 2016 hver især til opgave at finde frem til det, som betød mest for dem, og som de gerne ville dele med andre. De mødtes herefter på Billedskole – og Børnekulturcenterets værksted med billedkunstneren Cai-Ulrich von Platen, som skulle hjælpe dem med at få deres budskab omsat til et maleri, skulptur, collage eller lignende.

Skal skabe større forståelse
- De unge får ansvaret for selv at fortælle, hvordan livet ser ud fra deres ståsted. Det skaber grundlag for, at de får en større forståelse for hinanden, og gæsterne forstår måske også de unge bedre, når de har set udstillingen, fortæller Mette Gitz-Johansen, der er leder af Billedskolen og Børnekulturcenteret på Ballerup Musik- og Kulturskole om baggrunden for projektet.

Resultatet er blevet 80 utroligt forskellige øjebliksbilleder, som du kan se på udstillingen ”Herfra hvor vi står”, der vises frem til den 13. november i MAKERSPACE på Ballerup Bibliotek.

Projektet ”Herfra hvor vi står” er blandt andet inspireret af "Humans of New York", der er en blog og en bog med portrætter og interviews af tilfældige mennesker på gaden i New York.