I FRONTEN er døren altid åben

borgmester Jesper Würtzen indvier FRONTEN

FRONTEN, som Ballerup Kommunes nye tilbud til borgere med sociale og psykiske udfordringer, blev officielt indviet af borgmester Jesper Würtzen den 18. september.

Den 18. september blev FRONTEN, som er Ballerup Kommunes nye tilbud til borgere med sociale og psykiske udfordringer officielt indviet af borgmester Jesper Würtzen.

- Flere borgere end nogensinde efterspørger hjælp til at håndtere sociale eller psykiske problemstillinger, men et myndighedssystem kan nogen gange være tungt og langsommeligt, sagde borgmester Jesper Würtzen.

- Vi ønskede derfor at etablere et sted, hvor borgere, der har sociale eller psykiske problemer kan få hurtig og kompetent hjælp til stort og småt i en sommetider ”bøvlet” hverdag, fortalte borgmesteren om baggrunden for etableringen af FRONTEN.

Omkring 300 borgere har allerede fået hjælp
FRONTEN har været i gang siden april 2018, og siden da har op mod 300 borgere fået hjælp.

En af dem er 20-årige Michelle.

- Jeg fik i sommeren 2018 konstateret ADHD, og jeg lider samtidig af kronisk træthedssyndrom, fortæller hun. Samtidig har jeg igennem mange år haft smerter i hele kroppen, uden at lægerne har kunnet finde årsagen til det. Det har påvirket min hverdag både fysisk og psykisk, så jeg har blandt andet ikke kunnet færdiggøre en uddannelse.

Michelle følte sig på bar bund i forhold til, hvad hun skulle gøre efter sin diagnose, og oven i det skulle hun flytte hjemmefra. Hun fandt derfor selv frem til FRONTEN i forsøget på at finde et sted, hvor hun kunne få støtte og vejledning til at håndtere sine udfordringer. Og i FRONTEN var døren åben.

Planen laves sammen
Kort tid efter den første telefonsamtale mødtes Michelle med en medarbejder i FRONTEN for at sammen at lave en plan for, hvad der skulle ske.

- Min sagsbehandler sagde som noget af det første, at jeg bare skulle tage det helt roligt, og at vi nok skulle finde ud af det sammen, fortæller Michelle.

- Han hjalp mig med at få struktur på tingene – dvs. melde mig ledig, søge kontanthjælp og få overblik over, om tingene hænger sammen økonomisk i forhold til bolig mm, fortsætter hun.

Den hurtige hjælp, som Michelle fik i FRONTEN, har betydet, at der nu er lagt en plan, som kan være med til at skabe den forandring og ro, som hun ønsker i sit liv. Hun er startet op i et forløb igennem jobcenteret, hvor hun blandt andet skal på et mindfulness-kursus, der skal lære hende teknikker til at håndtere sin ADHD. Derudover er planen at starte på HF enkeltfag til næste år.

Om FRONTEN
I FRONTEN kan borgere med psykiske og sociale udfordringer, der ikke i forvejen får hjælp fra Ballerup Kommune, komme direkte ind fra gaden og få hurtig hjælp.

FRONTEN hjælper blandt andet borgerne til at genfinde evnen til at håndtere eget liv og sætte hverdagslivet i system.

Hjælpen kan være alt fra at søge ind på en uddannelse, klare en hverdag med social angst, komme ud af misbrug, søge bolig eller håndtere huslejerestancer.

Indsatserne kan være alt fra kort intensiv hjælp på fx 1-2 møder til et længerevarende forløb på op til maksimum seks måneders varighed.

Viser det sig, at der er behov for mere hjælp, hjælper FRONTEN borgerne videre.

Du kan læse mere om FRONTEN på ballerup.dk/fronten.