Indsatsen i og omkring Centrumgaden er forstærket

centrumgaden
24. september 2019

Ballerup Kommune har intensiveret den forebyggende indsats i og omkring Centrumgaden.

Ballerup Kommune har valgt at intensivere den forebyggende indsats i og omkring Centrumgaden. Intensiveringen sker efter episoder med blandt andet hærværk og salg af hash.

Kommunens forebyggende indsats i Centrumgaden sker i tæt samarbejde med Københavns Vestegns Politi, som Ballerup Kommune løbende mødes med for at drøfte udviklingen og eventuelle tiltag i området.

- Vi er i tæt kontakt med politiet. Vi forsøger så vidt muligt at være på forkant med udviklingen i Centrumgaden, så vi kan dæmme op for den utrygskabende adfærd, siger Jens Frøsig, der er leder af ungeindsatsen i Ballerup Kommune.

I samråd med Københavns Vestegns Politi har Ballerup Kommune derfor besluttet at blokere trappen, der forbinder Centrumgaden og Banegårdspladsen. Blokeringen sker i løbet af uge 39. Det bliver gjort for at fjerne et muligt opholdssted for de unge. Pergolaen i Centrumgaden vil også blive repareret så hurtigt som muligt, hvis den udsættes for hærværk.

Sideløbende er der i samme område også blevet installeret kameraer for at højne trygheden, mens Københavns Vestegns Politi også har øget deres patruljering om aftenen og i weekenden.  

Dialog og kontakt
De fysiske tiltag i Centrumgaden er mange, men dialog og kontakt til de unge i området prioriteres også højt fra kommunens side .

- Der bliver holdt samtaler med de unge og deres forældre, og kan vi sanktionere i forhold til fx udbetaling af sociale ydelser, så gør vi det. Vi tager alle tænkelige midler i brug for at komme det her til livs, siger Jens Frøsig.

- Det er ét langt sejt træk. Som kommune kan vi ikke direkte tvinge nogen væk fra området, men vi kan forsøge gå i dialog med de unge og opfordre dem og deres forældre til at opsøge nogle andre og mere givende fællesskaber end dem, de er i i dag, siger Jens Frøsig.

Fakta: Hvad gør jeg, hvis jeg oplever utrygskabende adfærd?
Oplever du utrygskabende adfærd i Centrumgaden eller andre steder i Ballerup Kommune, så kan Københavns Vestegns Politi kontaktes døgnet rundt på tlf. 114.

Er du som forældre bekymret for dit barns adfærd, kan du kontakte Ballerup Kommunes SSP-afsnit på tlf. 2535 2904 på hverdage mellem kl. 10.00-15.00