Intensiv indsats løfter elevernes læsefærdigheder

Reading Recovery løfter elevernes læsefærdigheder i Ballerup
13. november 2017

Eleverne i Ballerup læser langt bedre end tidligere. En ny og målrettet læseindsats medvirker til de flotte resultater.

Flere små læseheste kommer godt fra start på skolerne i Ballerup. De seneste resultater fra de nationale test i folkeskolen viser nemlig, at eleverne i Ballerup er rigtig godt med, når det gælder læsefærdigheder.

Ifølge den seneste nationale test, der blev gennemført før sommerferien, så kommer flere og flere elever godt fra start med deres læsning og der bliver flere og flere gode læsere på resten af årgangene i Ballerup. Testen viser faktisk, at der nu er færre dårlige læsere på 2. og 8. årgang sammenlignet med niveauet på landsplan.

Dermed lever eleverne i Ballerup også op til Undervisningsministeriets ambitiøse målsætning om, at der skal blive færre og færre dårlige læsere år for år ved de nationale test i læsning.

Intensiv læseindsats for udvalgte elever
Eleverne i 2. klasses læsefærdigheder er blevet løftet takket været en målrettet læseindsats allerede fra 1. klasse.

Elever, der har svært ved at komme i gang med at læse, har nemlig siden 2015 fået et ekstra skub til at komme i gang.

Indsatsen hedder Reading Recovery og er et intensivt læseforløb, hvor eleven får en halv times individuel undervisning af en Reading Recovery-certificeret lærer hver dag i op til 20 uger.

Indsats der batter
I Center for Skoler & Institutioner er de ikke i tvivl om, at den nye, målrettede læseindsats på skolerne gør en kæmpe forskel.

”Med Reading Recovery-indsatsen har vi fået en række nye redskaber til at hjælpe de elever, der har svært ved at knække læsekoden. Vi kan se, det virker, og er stolte af, at vi nu kan hjælpe flere læsere med at komme godt fra start,” siger Ulla Blom Kristensen, der er Chef i Center for Skole, Institutioner og Kultur i Ballerup Kommune.

Lige nu er det kun Ballerup og Rudersdal Kommune, der tilbyder Reading Recovery-forløb til de svageste læsere på alle skoler. I Ballerup Kommune er det foreløbigt et forsøg, der kører frem til 2018.