Kinesiske skoleelever lærer om dansk kultur i Ballerup

26. august 2016

Otte kinesiske elever og fire lærere besøger i denne uge Ballerup. De kommer fra Xishan Experimental Senior High School, som er samarbejdsskole med Måløvhøj Skole og Hedegårdsskolen.

De unge kinesere er privat indkvarteret hos danske elever fra Måløvhøj Skole i Ballerup og har blandet andet været med deres værtselever på besøg i den danske folkeskole på Måløvhøj Skole og på rundtur til Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet. Besøget giver gode betingelser for, at de kinesiske og danske skolebørn udveksler hverdags- og kulturoplevelser.

kineser

Fotos: Besøg ved Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet onsdag den 24. august 2016.
 

Udvekslingerne sker inden for rammen af Bycirklens Kina-samarbejde med den kinesiske kommune Wuxi. Bycirklen har samarbejdet med Wuxi siden 2007.

- Et af målene for dette samarbejde er netop at ruste Bycirklens børn og unge til at kunne begå sig i en global verden, hvor Kina er - og i endnu højere grad vil blive - en central aktør på den politiske og økonomiske bane, fortæller international skolekonsulent Marianne Lykkeby Christiansen

- Udvekslingerne med kineserne er netop med til at give kommunens børn og unge et helt unikt indblik i den kinesiske kultur og de får et klart indtryk af, hvilke krav og vilkår kinesiske børn og unge har i deres hverdag. Via sådanne udvekslinger opnår vores børn og unge nogle færdigheder og kompetencer, som de ikke kan lære i klasseværelset, uddyber hun.

Læs mere om Bycirklen og Kina-Samarbejdet.