Kommuner skaber nye muligheder i Kina for medicinalvirksomhed

Hospital wuxi
8. maj 2018

Den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma har sikret sig en potentiel kinesisk forretningsmulighed takket være det strategiske kommunesamarbejde 'Bycirklen'

Foto: Med Bycirklen som 'døråbner' lykkedes det for den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma at lave en aftale med Peoples' Hospital no 2 i Wuxi. På billedes ses blandt andre Jesper Würtzen der er borgmester i Ballerup Kommune, og Tine Rikke Jørgensen (3. kvinde forrest fra venstre) der er LEO Pharmas globale Public Affairs direktør med repræsentanter fra både hospitalets ledelse, Ballerup Kommune og Bycirklen.

Det strategiske samarbejde mellem kommunerne Ballerup, Frederikssund og Egedal, kaldet Bycirklen, kan vise sig at have været en vigtig brik i et potentielt kinesisk eventyr for den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma, der er beliggende i Ballerup.

Kommunerne har de sidste ti år opbygget en stærk relation til den kinesiske storby Wuxi, og det er den relation, der nu har givet LEO Pharma adgang til et stort hospital i Wuxi, der har speciale i blandt andre hudsygdomme. Sygdomme der er LEO Pharmas primære forretningsområde.

- Jeg er naturligvis meget glad for, at Bycirklens stærke relationer til Wuxis lokale regering har kunnet åbne dørene for LEO Pharma. LEO Pharma er en betydningsfuld lokal virksomhed i Bycirklen, så det er kun glædeligt, hvis vi kan være med til at skabe udvikling for vores erhvervsliv, siger Jesper Würtzen, der er borgmester i Ballerup Kommune.

Frugtbart møde mellem LEO Pharma og hospital
Jesper Würtzen var selv med i Kina som repræsentant for Bycirklen, da LEO Pharmas kinesiske koncerndirektør Byron Yin og LEO Pharmas globale Public Affairs direktør Tine Rikke Jørgensen mødtes med hospitalsledelsen på Wuxi's No. 2 People's Hospital i midten af april måned.

- Vi har samarbejdet med Bycirklen i flere måneder om besøget, og vi er rigtig glade for Bycirklens opbakning, og at det stærke samarbejde med Wuxi nu også kan skabe nye markedsmuligheder for LEO Pharma i Kina, siger Tine Rikke Jørgensen.

Selv om der er store forskelle mellem sundhedsvæsenerne i Kina og i Danmark, så er der alligevel også ligheder. Både danskere og kinesere slås med mange af de samme typer velfærdssygdomme, som fx diabetes og hudsygdomme.

- LEO Pharma er den ældste medicinalvirksomhed i Danmark. Vi har patienten i fokus, og vi arbejder på at nå 100 millioner patienter med vores produkter i år 2020. Kina er et vigtigt marked, fordi Kina, ligesom i den vestlige verden, har en stigning i forekomsten af hudsygdomme og allergier. Det skyldes blandt andet miljøfaktorer som fx forureningsproblemer i Kina. En følge er, at flere og flere oplever problemer med huden. Derfor er det et vigtigt marked at være tilstede på, så vi kan sikre, at kinesiske patienter kan få gavn af vores produkter, siger Tine Rikke Jørgensen.

LEO Pharma og Bycirklen arbejder nu videre på at etablere et mere formelt samarbejde med hospitalet i Wuxi.