Kultur- og idrætsfolk fik fortjent hyldest

bree
27. januar 2020

Baltoppen LIVE dannede igen i år rammerne om uddelingen af priser til de ildsjæle, der spiller en stor og vigtig rolle for og i det lokale kultur- og idrætsmiljø

Foto: Stemningen var i top, da der fredag var fest i Baltoppen LIVE

Klapsalver og hurraråb stod i kø fredag aften i Baltoppen LIVE. Anledningen var den årlige uddeling af kulturpriser til de særlige ildsjæle, der spiller en stor og vigtig rolle for det lokale kultur- og idrætsmiljø.

Kulturprisen
kulturprisen skovlunde byteater
Foto:
Ballerup Kommunes kulturpris gik i år til Skovlunde Byteater. Formand Michael Ellebye modtog prisen, der i fællesskab blev overrakt af formanden for kommunes kultur- og fritidsudvalg Charlotte Holtermann og direktør for Dansk Bank i Ballerup, Morten Skovboe. Med kulturprisen følger også en check på 20.000 kr. fra Danske Bank. Skovlunde Byteater fik kulturprisen, da de i mange år har haft stor betydning for Skovlundes identitet samt er kendt for deres store festlige forestillinger på friluftsscenen i Skovlunde Bypark hver sommer.

Talentprisen
talentprisen bree

Foto: Unge med særlige evner og talenter blev også hyldet ved fredagens fest. Talentprisen gik i år til bandet Bree. Bandet består af Brianne, Kian, Mikkel og Kevin Lauritz. De fire unge har en bred musiksmag og lader sig inspirere af musikgenrer som soul, blues, r'n'b, jazz og pop i deres musik. Med prisen fulgte også en check på 5.000 kr. sponseret af Danske Bank i Ballerup.

Årets leder for idrætsforeninger
aarets leder martin jonsson
Foto:
Martin Jönsson blev i år hædret med prisen som årets leder for idrætsforeningerne. Martin fik prisen for sit store engagement i Skovlunde Idrætsforening Håndbold og Gymnastik. Her har Martin blandt meget andet lagt et stort arbejde i, at klubbens ungdomsafdeling og seniorafdeling har fået skabt et fællesskab. Derudover har Martin også været med til at stable nye aktiviteter på benene i foreningen.

Årets leder for øvrige foreninger
aarets leder sigfred

Prisen som årets leder for øvrige foreninger gik i år til Sigfred Haubro fra BMS Skak. Foreningen holder til på 'Tapeten', og Sigfred har lagt et stort engagement i foreningen - særligt på ungdomssiden - og har samtidig arbejdet med skaksporten på nationalt og internationalt plan. Sigfreds arbejde i løbet af årene har også været med til at sætte den lokale skakklub på Danmarkskortet.

Uddeling - Team Ballerup
team ballerup

Foto: Traditionen tro bød aftenen også på uddeling af penge fra Team Ballerup til de lokale eliteforeninger. I år blev der uddelt i alt 670.000 kr. Pengene fordelte sig således:

BMS Basket: 110.000 kr.
Ballerup Skovlunde Fodbold: 125.000 kr.
Ballerup Skytteforening: 145.000 kr.
Svømmeklubben Triton: 145.000 kr.
Dansk Bicycle Club: 145.000 kr.