Løbebane, graffitivæg og kængurustylter på vej til skolerne

borgmester alene ved computerskærmen
12. november 2020

Elevrådsrepræsentanterne fra kommunens syv skoler er blevet enige om fordelingen af den årlige pulje fra Kommunalbestyrelsen på 170.000 kr. Skolerne havde vidt forskellige ønsker, og alle fik noget med hjem.

Foto: Børnerådsdagen 2020 blev afholdt online på grund af corona-restriktionerne. Borgmester Jesper Würtzen plejer ellers at mødes med de 22 elevrådsrepræsentanter fra skolernes 11 afdelinger til de afsluttende forhandlinger i Kommunalbestyrelsessalen på rådhuset. I år sad han der alene. Heldigvis var eleverne dog meget aktive online, så dialogen var lige så god, som den plejer. 

Børnerådsdag 2020 blev i år afholdt online på grund af corona restriktionerne, men ellers var alt, som det plejer. Elevrådene fra kommunens ni skoleafdelinger og to specialskoler havde hver især indsamlet ønsker fra deres skoler til ting, som de gerne vil have penge til. 

Der var ønsker for over en halv million kroner, så eleverne skulle ud i en skarp prioritering for at få pengene til at passe. Det var en svær opgave, for elvrådsrepræsentanterne havde hver især mange gode ønsker med til forhandlingsbordet.

En skole ønskede sig graffitikunst til en pifte en lang og kedelig gang på skolen op. En anden skole drømte om en løbebane, hvor du kan løbe om kap med kaniner og andre dyr ligesom i Zoo. Andre skoler havde mere beskedne ønsker som for eksempel en udendørs hængekøje, fodboldmål eller kængurustylter. 

Fair forhandlinger

Der var elevrådsrepræsentanter med fra alle 11 skoleafdelinger til forhandlingen, så de i alt 22 elevrådsrepræsentanter var ude i en timelang forhandling, før de sidste brikker faldt på plads. 

Borgmester Jesper Würtzen var som altid ordstyrer til de afgørende forhandlinger. I år sad borgmesteren dog alene i Kommunalbestyrelsessalen og måtte nøjes med at mødes med eleverne online. Det gik nu over al forventning, da eleverne tydeligvis er blevet vant til online møder efter fjernundervisningen i foråret under coronanedlukningen. Der var stor disciplin under mødet, og eleverne skrev sig ind i chatten, når de havde kommentarer til forhandlingerne

Borgmesteren sørgede for, at alle blev hørt og at der blev landet nogle gode kompromiser, som alle kunne stå inde for. Det var nu en smal sag, da eleverne var gode til at argumentere for hinandens ønsker og optaget af, at alle skoler fik noget med hjem. 

Fordeling af årets pulje

Resultatet af fordelingen af puljen på 170.000 kr. på Børnerådsdagen 2020 ser sådan ud. Så nu er det op til skolerne at sørge for, at ønskerne bliver realiseret i dette skoleår. 

Skovvejens Skole Øst
Bordtennisbord:  17.000 kr.

Skovvejens Skole Vest
Løbebane: 16.000 kr.

Hedegårdsskolen:
Basketball-kurve, fodbold og net: 12.403 kr. 

Baltorpskolen Grantoften
Bord og bænkesæt: 12.000 kr.

Baltorpskolen Rugvænget
Trampolin: 23.195 kr.

Skovlunde Skole Lundebjerg
Gyngestativ: 14.245 kr.

Skovlunde Skole Rosenlund
4 stk. fem-mandsmål og to nye net: 16.300 kr.

Ordblindeinstituttet
Graffitikunst: 19.000 kr. 

Måløvhøjskolen Østerhøj
Fodboldmål: 12.000 kr. 

Måløvhøjskolen Måløv
Sækkestole, fodboldmål og kængurustylter: 12.813 kr.

Kasperskolen
Hængekøjer og tilskud til lyddæmpning på Ungetorvet: 15.044 kr. 

I alt fordelt: 170.000 kr.