Lokal sundhedscafé er populær

Sundhedscaféen er populær
11. december 2018

Den lokale sundhedscafé i Hede-/Magleparken er populær, og nu er den flyttet til nye lokaler i Hyggekrogen i Hedegårdscentret.

Foto: Tove Munck (tv) kigger gerne forbi sundhedscaféen for at få et sundhedstjek af sygeplejerske Eva Sønderberg Larsen (th).

Sundhedscaféen i Hede-/Magleparken har netop fejret et års fødselsdag. Det seneste års tid har beboerne nemlig haft deres helt egen sundhedscafé i Hede-/ Magleparken, og den er netop rykket i nye lokaler i Hyggekrogen i Hedegårdscentret. 

Hver torsdag eftermiddag slår caféen dørene op for alt fra en snak om søvnvaner, sund kost og motion til et tjek af blodtrykket eller lungerne. 
Sundhedscaféens gratis og anonyme tilbud er populært hos både unge og ældre, og flere og flere borgere uden for boligområdet finder nu også vej til caféen. 

Sund café med højt til loftet
I sundhedscaféen møder borgerne tre sundhedsfaglige medarbejdere fra SundhedsHuset, der alle er fast tilknyttet caféen. En af dem er sygeplejerske Eva Sønderberg Larsen, og ifølge hende er hemmeligheden bag caféens succes meget enkel:

-  I Sundhedscaféen er der højt til loftet og ingen formelle rammer. Du bestiller ikke tid på forhånd, men kommer bare, når det passer dig, og du er selvfølgelig 100 % anonym.

Cafégæsterne nyder også godt af de mange forskellige sundhedstilbud, som medarbejderne i caféen tilbyder.

- Her i caféen er det gæsternes behov, der er i centrum. Uanset om du har brug for en snak om kostvaner, rygning eller alkohol eller et tjek af dit blodtryk eller din lungekapacitet. Vi kan også hjælpe, hvis du søger gode råd i forbindelse med livsstilssygdomme som KOL eller type 2-diabetes, fortæller Eva Sønderberg Larsen.

Som noget nyt står SundhedsHusets sundhedsformidlere nu også til rådighed i caféen, så der også er mulighed for at få en sundhedsgennemgang på andre sprog end dansk. 

Attraktive sundhedstilbud for alle
Sundhedscaféen tilbud spænder vidt og har spændende aktiviteter for både unge og ældre. 

Caféen lægger også gerne hus til særarrangementer om sundhed. En gruppe ældre Ballerup-borgere over de 80, har fx nydt godt af en temaaften, hvor de både fik et sundhedstjek og blev klogere på, hvad sundhed er for ældre. 

- Vi får hele tiden nye idéer til Sundhedscaféen og er hurtige til at få stablet konkrete aktiviteter og tilbud på benene for og med beboerne i området. Idéerne kommer helt automatisk til os, fordi vi nu er tættere på borgerne og deres hverdag, siger Eva Sønderberg Larsen.