Medalje og hæder til lokal billedkunstner

Mette Gitz-Johansen
13. april 2018

Mette Gitz-Johansen, kunstnerisk leder af Ballerup Billedskole, har modtaget en hædersmedalje for sit arbejde med poetiske kunstværker i bybilledet.

Foto: Et anderledes portrætbillede af Mette Gitz-Johansen, der har modtaget en flot hædersmedalje for sit kunstneriske virke.

Både Dronning Margrethe og kulturminister Mette Bock var at finde blandt gæsterne, da billedkunstner Mette Gitz-Johansen i marts fik overrakt den fornemme Eckersberg Medaillen af Det Kongelige Aakademi for De Skønne Kunster ved en stor stiftelsesfest på Charlottenborg Slot.

Den flotte hædersmedalje fik Mette Gitz-Johansen for sin helt særlige evne til at skabe poetiske værker, som vi både kan spejle os i, mens vi ser det, og bagefter tænke videre over.

Smukke hybrider af poesi
I Mette Gitz-Johansens værker overlapper flere lag af materialitet, visualitet og betydning hinanden. Det har man blandt andet kunnet nyde at betragte ved Københavns Universitet Amager, hvor en stor poetisk videoudsmykning af Mette Gitz-Johansen har prydet en af de store bygningsgavle.

Værk af Mette Gitz-Johansen

Kunst i børnehøjde i Ballerup
Mette Gitz-Johansen har rivende travlt her i Ballerup, hvor hun i øjeblikket laver workshops for børnene i alle kommunens dagtilbud i samarbejde med tre andre kunstnere. Projektet hedder SMÅ MØDER (om) KUNST.

Herudover arbejder Mette lige nu på et kunstprojekt for 4.,5. og 6. klasser, der udbydes via Ballerups åben-skole-portal skolenivirkeligheden.dk., hun er dybt involveret i et stort projekt om at skilte kommunens offentlige kunstværker, og endelig sikrer hun den daglige drift af Ballerup Billedskole.