Medvind for cyklister med tre nye supercykelstier

Supercykelsti
2. maj 2017

Tirsdag den 2. maj indvies fem nye supercykelstier i hovedstadsområdet. Hele tre af dem går gennem Ballerup. Det er gode nyheder for de mange cykelpendlere

Foto: Formand for Teknik- og Miljøudvalget indvier Ballerups nye supercykelstier sammen med Dansk Cyklistforbund og Grønt Råd.

”Det giver rigtig god mening for Ballerup at give gode betingelser for cyklistpendlerne, da vi som kommune har den fordel, at vi ligger centralt og har mange grønne og smukke naturarealer omkring os.”

Sådan siger Helle Hardø Tiedemann (A), Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune, der glæder sig over, at tre nye supercykelstier i dag bliver indviet i Ballerup.

I eftermiddag får hun følgeskab af medlemmer fra lokalafdelingerne i Dansk Cyklistforbund og Grønt Råd, når de sammen tager en cykeltur ad Ring-4-ruten og Værløse-ruten. Derudover går også Frederikssundruten gennem Ballerup.

Samtidig vil der være en officiel indvielse i Rudersdal af alle de fem nye cykelstier, der forbinder i alt 13 kommuner i hovedstadsområdet gennem 115 kilometer supercykelsti. Her deltager Borgmester Jesper Würtzen og støtter op om det unikke samarbejde på tværs af kommunegrænser, der har gjort projektet muligt.

Et net af kvalitetscykelstier skal få flere op på pedalerne
De nye supercykelstier er med til at skabe et net af cykelruter, der har høj kvalitet og skaber sammenhæng over kommunegrænser i hovedstadsområdet. Stierne har fået et løft med fokus på tryghed, sikkerhed og komfort. Målet er at gøre det let og behageligt at cykle både korte og lange stræk.

Eksempelvis er supercykelstien på Værløse-ruten blevet asfalteret på strækningen mellem Nordbuen og Skotteparken. Det giver en flot naturoplevelse, som samtidig skaber en hurtig forbindelse for cykelpendlere i Værløse og Ballerup. Og ved Ring-4-ruten er der blandt andet blevet inddraget en kørebane på den sydlige del af Hold-an Vej, så der er plads til cykelbane på begge sider af vejen i sted for at have en kringlet dobbeltrettet sti. Samtidig er der sat fodhvilere op, så især cyklister med klik-pedaler kan komme hurtigt videre efter rødt lys.

Et enkelt sted ved Kildedal mangler der stadig den sidste belægning, før cykelstien er helt færdig. Der vil også blive sat cykelpumper op på ruterne og cykelbarometre, der for eksempel kan vise, hvornår det næste S-tog går, og hvor mange cyklister der er kørt forbi. Ellers er supercykelstierne i Ballerup klar til at blive taget i brug.

”Vi har mange medarbejdere, som cykler meget – både kort og langt. Vi kan se, at det giver værdi for dem, og med supercykelstierne kan de få endnu mere ud af den daglige tur, og vi håber at få endnu flere med på cyklen med de nye muligheder.” Siger Mikkel Klausen, CSR-chef i KMD med kontor i Ballerup.

I Ballerup er der omkring 34.000, der hver dag pendler til og fra arbejde. Måske vil de nye forbedrede cykelstier lokke flere ud på cyklen og lade bilen stå.

Ballerup er en super by for cyklister
Ballerup har samarbejdet med 12 andre kommuner, Region Hovedstaden og Vejdirektoratet om at realisere de nye supercykelstier. Håbet er, at endnu flere vil vælge cyklen til gavn for både sundhed og samfund.

”Dette initiativ hænger rigtig godt sammen med flere indsatser, som Ballerup også er med i. Blandt andet fik vi med det nyligt afsluttede projekt ”Test en el-cykel” bevist, at der er store potentialer for el-cyklister. Desuden har virksomheder i Ballerup en stærk tradition for at være med på forårets cykelkampagne ”Vi cykler til arbejde”. siger Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Hardø Tiedemann.

Læs mere om supercykelstierne på supercykelstier.dk