Mere kultur med Borgermillionen i Ballerup Syd

Musisk Samråd blev vindere af Borgermillionen 2018 i Ballerup Syd
6. april 2018

Borgermillionen 2018 har fundet sine ejermænd i Ballerup Syd. Få effektive virkemidler skal skabe mere liv og musik i midtbyen – også når det regner eller sner.

Foto: Musisk Samråd blev de glade vindere af Borgermillionen 2018 i Ballerup Syd. Fra venstre står formand Bjarne Aaberg og Torben Liljeroth sammen med borgmester Jesper Würtzen.  

Et overvældende flertal af de fremmødte til tirsdagens borgermøde på Ballerup Bibliotek stemte for, at projektet ”Sammen om musik, dans og oplevelser på Kirketorvet i Ballerup centrum - også i regnvejr” skal løbe med bydelens andel af den eftertragtede Borgermillion.  

Musisk Samråd er ophavsmændene til den vindende idé, som handler om at trække mere liv til Centrumgaden ved hjælp af en overdækning af Kirketorvet med seks store parasoller, en permanent musikscene og tre transportable salgsboder. Initiativerne vil forlænge sommersæsonen for bydelens musik- og kulturarrangementer og skabe nye muligheder for at bruge det gamle torv resten af året, fx til julemarked. Projektet bakkes op af Handelsforeningen, der bl.a. vil dække de løbende udgifter til transport af salgsboderne.  

Tilskud til fremtidens Ballerup i børnehøjde
Musisk Samråd bad om 315.000 kr. fra Borgermillionen til at realisere projektet om mere musik og dans i midtbyen. Dermed blev der 60.000 kr. i overskud af de ca. 375.000 kr., der i alt var afsat til idéerne i Ballerup Syd. De penge gik til aftenens andenplads, projektet Coding Pirates, der ønsker at skabe en model af fremtidens Ballerup i børnehøjde ved hjælp af digitale værktøjer som droner, 3D-modellering og Virtual Reality.

På torsdag er det Skovlundeborgerne, som skal til stemmeurnerne, når der denne aften skal vælges mellem fire gode idéer til at styrke fællesskabet i den gamle bydel.     

 

Andenpladsen gik til Coding Pirates
Foto: Projektet Coding Pirates fik næstflest stemmer og dermed et tilskud på 60.000 kr. til idéen om at skabe en digital model af fremtidens Ballerup set med børneøjne. Fra venstre er det Martin Falck-Hansen, Helle Ihme og Tobias Smith flankeret af borgmester Jesper Würtzen. 

 

Om Borgermillionen

 • Borgermillionen er et projekt, hvor Kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune afsætter en million kroner til at virkeliggøre borgernes bedste projektidéer i Ballerups fire bydele. Det er i år fjerde gang, at Borgermillionen uddeles.
   
 • Projektet har til formål at styrke fællesskabet i de enkelte bydele gennem aktiviteter og områder, der er kreative og nyskabende.
   
 • Temaet for Borgermillionen 2018 er hentet fra Ballerup Kommunes Vision 2029 - Vi skaber fremtiden sammen. Her er der udtrykt ønske om:
  "Stærke fællesskaber, et rigt forenings- og kulturliv, hvor borgerne har lyst til at involvere sig og tage ansvar for, at Ballerup er et rigtig godt sted at bo."
   
 • ​Læs mere om de indsendte projektideer på ballerup.dk/borgermillionen2018 og på Facebooksiden ”Borgermillionen 2018”.