Nu dyrkes juniortalenterne i Ballerup

Nu dyrkes juniortalenterne i Ballerup
15. september 2017

Talentudviklingsprogrammet Junior Talent er kommet til Ballerup. 34 udvalgte talenter fra 8. klasse er klar til ekstra udfordringer det næste halvandet år.

Billedtekst: Frederik (tv) og Oscar (midterst) fra Baltorpskolen Afdeling Rugvænget synes det er sjovt at være med i Junior Talent. Her får de både faglige udfordringer og møder nye kammerater, som Villads (th) fra Skovvejens Skole – Øst.

”Vi kunne vise et billede af en by”, siger en af eleverne, og viser de andre i gruppen et billede af et smukt oplyst Paris på sin PC. 

Det er tirsdag formiddag på TEC - H.C. Ørsted Gymnasium i Ballerup. Der er netop rullet en film over whiteboardet om den verdensberømte danske videnskabsmand, H.C. Ørsted.

Nu er eleverne i gang med gruppearbejde, hvor de på baggrund af filmen skal give deres bud på tre billeder, der tilsammen kan rumme H.C. Ørsteds idéverden og videnskabelige indsats.

Nytænkende tilbud til stærke elever 
Opgaven er en typisk opgave på gymnasieniveau, men eleverne er ikke typiske gymnasieelever. De er i stedet talentfulde elever fra 8. klasserne i Ballerup, som er sultne efter faglige udfordringer.

De er blevet gymnasieelever for en dag, fordi de er udvalgt til at deltage i det nye Junior Talent program i Ballerup. Junior Talent er et program for talentfulde elever i udskolingen, der er særligt dygtige og engagerede, og som har lyst til at lære mere. 
 
Talenterne får i løbet af de næste halvandet år 15 undervisningsdage på gymnasieniveau. Undervisningen er en spændende kombination af oplæg, workshops og praktiske øvelser inden for naturvidenskab, samfundsfag, humaniora og business. 
 
Motiverede elever og spændende udfordringer
I dag bliver de lyse hoveder undervist af Kirsten Flagstad, der er studierektor på H.C. Ørsted Gymnasium. Hun synes, det er en god idé at samle talenterne og lade dem snuse til gymnasiet, og så er hun ret imponeret over niveauet. 
 
”I en standard 1.g klasse er niveauet meget spredt. Her er alle motiverede, nysgerrige og interesserede. Det er en fornøjelse,” siger Kirsten Flagstad. 
 
Oscar og Frederik er ved at være færdige med deres bud på opgaven om H.C. Ørsted. De går i 8. klasse på Baltorpskolen Afdeling Rugvænget , og synes det er sjovt at være med i talentprogrammet. 
 
”Jeg synes, det er spændende med udfordringer. Når du får en svær opgave, så skal du tænke mere over tingene,” siger Oscar. 
 
Og Frederik supplerer.
”Vi bliver undervist på en anderledes måde her, og det kan jeg rigtig godt lide. Sidste gang løste vi en opgave ved at bygge med legeklodser. Det synes jeg er sjovere, frem for bare at læse i en bog.”
 
Fakta
  • Junior Talent er drevet og organiseret af Akademiet for Talentfulde Unge (ATU)
  • Talentprogrammet har kørt siden 2015, og i år er der 447 elever med i Øst Danmark, heraf 34 elever fra Ballerup 
  • I Ballerup udfoldes programmet i samarbejde med de tre gymnasier, H.C. Ørsted, Borupgaard og Baltorp Gymnasium.