Nu er det tid til skoleindskrivning

Skoleindskrivning starter nu
6. november 2017

Hvis dit barn skal starte i skole til næste år, så starter skoleindskrivningen nu. Forberedelserne til skolestart er allerede i fuld gang.

Foto: Efter sommerferien starter godt 500 børn i 0. klasse.

Selvom der er længe til første skoledag, så er der deadline for indskrivning til skolestart i 2018 lige om lidt. 

Alle forældre, der har børn født i 2012, eller har et skoleudsat barn fra 2011, har allerede modtaget et brev i e-boks fra den lokale skole om skoleindskrivning. Selve skoleindskrivningen foregår digitalt via Borger.dk, og sidste frist er den 3. december.

Uanset om barnet skal starte i den lokale folkeskole, en privatskole eller ønsker udsat skolestart skal der gives besked via indskrivningen.  Kommunen har sørget for, at alle skoleparate børn er sikret en plads på deres lokale distriktsskole.

Informationsaftener på skolerne
For mange forældre er skoleindskrivning mere end bare et klik med musen. Derfor er der i den kommende tid god mulighed for at lære skolerne og fritidsordningen (BFO) i kommunen bedre at kende. 

Alle fem distriktsskoler holder informationsmøder i denne uge og næste uge. Her kan forældrene komme og hilse på repræsentanter for skolerne og BFO’en og høre lidt mere om skolernes arbejde og børnenes nye hverdag.

Alle steder er der også mulighed for at få en rundvisning på skolen og i BFO’en inden 1. maj, så man kan se nærmere på de nye rammer for børnene. Alle skoleafdelinger er desuden åbne for besøg i dagtimerne til og med den 1. december.  

Se hvornår der informationsmøder på skolerne her

Fælles om en god skolestart
De nye skolebørn starter allerede i BFO den 2. maj. De mange pædagoger i børnehaverne, BFO’erne og børnehaveklasselederne er derfor i fuld gang med forberedelserne til en god skolestart. 

”For de fleste børn er det en stor forandring at skifte fra børnehaven til skolen. Vi arbejder hårdt på at skabe en lidt mere flydende overgang og forberede børnene på deres nye hverdag,” siger Pia Brandt Dalgaard, der er BFO-leder på Måløvhøj Skole.

Forberedelserne spænder lige fra besøg på skolens legeplads til at lære nye bøger, sange eller lege at kende, som de nye skolekammerater også kender. Det kræver et tæt samarbejde på kryds og tværs af børnehusene og distriktsskolen, men indsatsen er det hele værd.

”Vi kan se, at børnene hurtigere føler sig trygge og falder bedre til i skolen takket været vores fælles forberedelse. En god skolestart er alfa og omega for en god skolegang,” siger Pia Brandt Dalgaard.

Læs mere om skoleindskrivning på ballerup.dk/indskrivning

Læs mere om Fælles om en god skolestart.