Nu får bier og andre insekter tag-selv-bord

bi
18. juni 2019

Ballerup Kommune er ved at etablere såkaldte 'bistriber' langs veje, stier og i grønne områder rundt omkring i kommunen.

Bistriber er bede med bivenlige blomster, som bliver sået som mere føde til bier og andre bestøvende insekter.

Se mere: Kort over bistriber i Ballerup Kommune

Biodiversiteten er under pres i hele verden, og det går især ud over insekterne. Vi kan alle gøre lidt, og Naturkvalitetsudvalget i Ballerup Kommune har besluttet at bruge hele deres budget i 2019 på at hjælpe fx bierne.

Nogle bistriber bliver anlagt her i forsommeren, mens andre anlægges i efteråret, og når de blomstrer, er man velkommen til at plukke en buket med hjem, hvis man nænner det.

Se mere: Mærkværdige stier dukker op flere steder: Bliver delikat insektbuffet (TV2 Lorry, åbner i nyt vindue)