Nu vokser børnehusene Valhalla sammen

Første spadestik er taget til det nye børnehus Valhalla
1. september 2017

De to børnehuse, Valhalla i Byen og Valhalla i Skoven, bliver nu samlet under ét tag, og første spadestik er taget.

Billedtekst: Borgmester Jesper Würtzen tog det første spadestik til den nye tilbygning til børnehuset Valhalla, som står klar til foråret. 
I fremtiden bliver der kun ét Valhalla at forholde sig til, når forældre skal vælge institution til deres små poder. De to børnehuse Valhalla i Byen og Valhalla i skoven flytter nemlig sammen i Hareskoven, hvor Valhalla i Skoven i forvejen holder til. 
 
Torsdag tog borgmester Jesper Würtzen det første spadestik til det nye børnehus, som både personale, børn og forældre fejrede med lækker bålmad i det grønne. 
 
Når den nye tilbygning er klar til foråret, bliver det nye Valhalla dobbelt så stort, og der er lagt op til en kreativ indretning af de mange nye kvadratmeter. Valhalla i Skoven arbejder med at koble alle de daglige aktiviteter til naturen, mens Valhalla i Byen primært fokuserer på kulturelle udtryksformer - og alt det omfavner det nye hus. 
 
Grønt og kreativt børnehus
Forældrene og personalet har været meget engageret i indretningen af det nye børnehus, som får en spændende og nytænkende indretning.  Gruppen har bl.a. tænkt meget over, hvordan børn og forældre kan føle sig velkommen.
 
Når børnene træder ind i huset, åbner det sig langsomt for dem. Velkomstområdet er institutionens hjerte, og det bliver en grøn zone med vækster og planter, som ligger i tæt forbindelse med det pædagogiske køkken og spisecaféen. 
 
Som en del af den nye tilbygning kommer der også et atelier, som kan åbne sig op ud mod den dejlige naturgrund, og et musikrum med scene og ovenlys i en atriumgård.
 
Udenfor er indenfor
Børnehusets pragtfulde beliggenhed i Hareskoven bliver også udnyttet til fulde, når det nye børnehus står færdigt. 
 
Udenfor bliver den store naturgrund inddelt i forskellige læringsmiljøer og zoner. Der er allerede etableret et grønt værksted og madpakkehus, og der bliver også plads til nye zoner, som hver især understøtter noget forskelligt. Det kan fx være ro og fordybelse, vilde og udfordrende lege og et ’fra jord til bord’ område med frugttræer, væksthus og plantebede.
 
Første spadstik til udvidelsen og ombygningen blev taget torsdag den 31. august, og byggeriet forventes færdigt den 1. april 2018.
 
Fakta
  • Det nye børnehus tager imod 32 vuggestuebørn fordelt på 3 vuggestuegrupper
  • Samtidig bliver der god plads til 80 børnehavebørn
  • De 20 ud af de 80 børnehavepladser bliver skovpladser, som alle børn fra hele kommunen kan søge
Det nye børnehus Valhalla set fra syd
Det nye Valhalla bliver en kombination af det eksisterende børnehus Valhalla i Skoven og en flot, ny tilbygning. Facaderne bliver i træ, som med tiden vil fremstå sølvgråt og falde smukt ind i de grønne omgivelser.