Ny affaldskampagne: Behold affaldet i bilen

rotteplakat
29. april 2021

Ballerup Kommune og organisationen Nature Says #Me Too er gået sammen om en ny affaldskampagne.

- Tak for mad!

Sådan lyder overskriften på en af de plakater, der nu hænger på Ballerup Boulevard. På plakaten er en rotte afbilledet, og den spiller én af hovedrollerne i en ny affaldskampagne, som Ballerup Kommune og frivillige fra organisationen Nature Says #Me Too er gået sammen om.

Kampagnen er skudt i gang for at gøre opmærksom på et stigende fælles problem; nemlig at der ligger affald og fylder i naturen - ofte kastet fra en bil. 

- Det er desværre et stort problem. Jeg havde gerne været affaldskampagnen foruden, men vi bliver nødt til at se, om vi kan mindske omfanget af henkastet affald på en eller anden måde. Jeg er derfor meget glad for, at vi har kunnet lave denne kampagne sammen med de stærke, frivillige affaldskræfter, vi har her i kommunen, siger Hella Tiedemann, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune.

Ballerup Kommune bruger i omegnen af 2 mio. kr. om året på at fjerne affald, og samtidig er der en masse frivillige, der gør en stor og ihærdig indsats for at indsamle affald i deres fritid for at få bugt med problemet. 

De frivillige indsamler ofte store mængder affald langs de store indfaldsveje og ved afkørsler fra motorvejen. Derfor er kampagnen også særligt målrettet disse områder.