Ny biograf på tegnebrættet i Ballerup

biograf ballerup centret
19. juni 2018

En ny biograf kan være på vej i centrum af Ballerup. Det er Ballerup Centrets ejer, DADES, der ønsker at udvide centret med en biograf med op til fem sale

Illustration: DADES

Filmglade indbyggere i Ballerup Kommune og omegn kan se frem til at nyde de nyeste spillefilm fra ind- og udland i en ny biograf. Ejendomsinvesteringsselskabet DADES, der ejer Ballerup Centret, ønsker nemlig at bygge en ny og moderne biograf i centret, der ligger i Ballerup Bymidte.

Boris Nørgaard Kjeldsen, der er DADES' administrerende direktør, bekræfter, at der bliver arbejdet med planer om at etablere en biograf i Ballerup Centret.

- Det har længe været vores ønske at udvikle Ballerup Centret med et moderne biografunivers for bedre at kunne tage konkurrencen op mod flere af de omkringliggende butikscentre, som i dag har en biograf. Der er en klar tendens fra forbrugerne, idet de i langt større omfang end tidligere efterspørger oplevelser i kombination med de mere traditionelle indkøb af dagligvarer, beklædning med videre, siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Biograf med fem sale
Det er planen, at biografen skal bygges oven på det eksisterende Ballerup Center i 1. sals højde ud mod Baltorpvej. Der er tale om en biograf med op til fem sale, hvor biografgængere vil kunne nyde de nyeste spillefilm.

- Vi har i de seneste år udviklet Ballerup Centret med flere spisesteder og butikker samt givet centrets stemning og atmosfære et løft. Nu er tiden kommet til at tilføre et nyt oplevelseskoncept til centret - en biograf. En biograf i Ballerup Centret vil styrke centret yderligere og i kombination med det øvrige udvalg af butikker og spisesteder sikre, at Ballerup Centret fortsat er et godt sted at besøge, udtaler Boris Nørgaard Kjeldsen.

Ballerups borgmester Jesper Würtzen har også noteret sig DADES' ønsker.

- Ballerup Kommune er ét af de steder i hovedstadsregionen, hvor væksten er størst i øjeblikket. Det kan man se mange steder i vores bymidter. Det lyder spændende, at DADES nu også ønsker at udvide Ballerup Centret og bygge en helt ny moderne biograf. Det kan bidrage til kommunens yderligere udvikling, siger Jesper Würtzen.

- Ballerup Bymidte er under stor forvandling i øjeblikket med en ny, indbydende og attraktiv Banegårdsplads og flere hundrede nye familievenlige boliger. En moderne biograf lige ved siden af stationen vil være yderligere et aktiv i forhold til at skabe et attraktivt og levende bymiljø, som kan tiltrække mennesker og styrke fællesskabet og den lokale identitet, siger Jesper Würtzen.

Fakta om biograf-projektet og Ballerup Centret

• Biografunivers med op til fem sale med forventet åbning foråret 2020