Ny S-togskøreplan giver forbedringer for pendlere

s-tog
9. december 2020

Fra 14. december indfører DSB en ny køreplan for S-togene. Den giver forbedringer for de rejsende på Frederikssundsbanen med bl.a. flere hurtigtog på Måløv og Skovlunde stationer.

- Med den nye køreplan forbedrer vi kundeoplevelsen markant - især for de, der rejser over lidt længere strækninger, siger DSB's informationschef Tony Bispeskov og uddyber:

- I dag kører S-togene fra København til Frederikssund med to og 18 minutters intervaller, så selvom eksempelvis Måløv har seks tog i timen, oplever kunderne det som om vi kører 20-minutters drift, fordi nogle af afgangene ligger så tæt op ad hinanden. 

Flere hurtigtog og en bedre spredning betyder, at passagererne nu vil opleve, at der kører et S-tog hvert 10. minut frem for to i halen på hinanden efterfulgt af en lang pause.

På Skovlunde Station vil der fra 14. december være ni tog i timen; seks hurtige på linje C og samt tre tog på H-linjen med stop ved alle stationer ind til Østerport.  Det er en stor forbedring i forhold til de seks såkaldte stoptog, der lige nu betjener stationen hver time. Malmparken og Ballerup Station går fra tre hurtigtog og seks stoptog i timen til seks hurtigtog og tre stoptog i timen. 

Ny S-togsplan understøtter udvikling af Kildedal

Det har længe været et ønske for Ballerup Kommune at køreplanen blev forbedret for de mange rejsende til Ballerup-området. Sidste år var der mere end 4,3 millioner passagerer, der steg på S-toget på en af de fem stationer i Ballerup Kommune.

- Det er vigtigt for os, at kommunen er attraktiv at arbejde, bo og uddanne sig i og en stabil og hurtig offentlig transport har stor betydning for dette. Nu får vi flere hurtigtog, også til Skovlunde, og det er et godt bidrag til den udvikling, området er i gang med, siger borgmester Jesper Würtzen (A). 

Han er samtidig glad for, at der er blevet lyttet til kommunens ønske om at bevare Kildedal Station.

- Sammen med Pension Danmark er vi ved at etablere et udviklingsselskab, hvor vi skal i gang med at udvikle Kildedal til gavn for både erhvervsliv og borgere. Også i den forbindelse er det væsentligt, at man nemt og hurtigt kan komme til og fra området med offentlig transport, siger Jesper Würtzen.