Nye hjem til beboerne i Pirolen

Nye boliger i Pirolen bliver indviet
14. november 2017

Klassisk othellolagkage var på menuen onsdag den 8. november, hvor seks topmoderne boliger i Pirolen på Plejecenter Toftehaven blev indviet ved en fest for beboere og pårørende.

Allerede i midten af oktober kunne Pirolens beboere flytte ind i nye moderniserede boliger på Plejecenter Toftehaven, hvor udgang til egen terrasse, et større badeværelse og splinternyt thekøkken ventede på at blive taget i brug. Totalrenoveringen har stået på hele året, og håndværkerne har knoklet for at komme i mål med planerne for ombygningen.

Onsdag den 8. november var det så tid til den officielle indvielse af de lyse lejligheder for plejecentrets beboere og de pårørende, og det blev fejret med lagkage og likør til kaffen.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Lolan Ottesen holdt tale, og det samme gjorde plejecentrets leder Dorthe Flindt.  Pleje- og omsorgschefen samt centerchefen for Social og Sundhed i Ballerup Kommune kiggede forbi, og Boligselskabet Baldersbo var også at finde blandt gæsterne.

Hjem, kære hjem

Boligen som et vigtigt holdepunkt i tilværelsen – også for den ældre generation – var et centralt tema i Lolan Ottesens tale for Pirolens beboere og deres familier:

- Boligen er basen – det er grundlaget for det gode, værdige liv, og det er muligheden for selvbestemmelse og selvrespekt, sagde Lolan Ottesen og roste Plejecenter Toftehaven for ikke blot at sikre plejen og omsorgen for den enkelte beboer, men også for at understøtte fællesskaber og dagligdagens oplevelser på Pirolen i kraft af de nye muligheder, som omgivelserne skaber.

Toftehaven blev bygget tilbage i 1968. Ballerup Kommune ejer fællesarealerne, mens bygningerne ejes af Boligselskabet Baldersbo, som løbende har udbygget og renoveret rammerne for de ældre.

Baldersbo blev da også fremhævet og takket i begge taler for deres store, flotte og hurtige indsats med ombygningen, som betyder, at Pirolen med indvielsen af de 6 moderne lejligheder nu rummer 11 boliger for de ældre. De i alt 63 pladser gør dermed Toftehaven til et af Ballerups største plejecentre.