Nye klatre-eventyr på vej til Måløv

Borgermillionen 2018 i Måløv
26. april 2018

Der kommer nye klatreelementer ved Måløv Ny Hal. Det afgjorde et knebent flertal ved tirsdagens afstemningsmøde, som samtidig satte endeligt punktum for fordelingen af årets Borgermillion.

Foto: Stor lettelse hos formand Thomas Lorenzen fra Måløv Idrætsforening, da det stod klart, at bydelens andel af Borgermillionen går til foreningens idé om at etablere klatreelementer mellem Måløvhallerne. Thomas Lorenzen står her sammen med sin kone Karen Sverrild og deres tre børn Johanne, Niels og Jens Sverrild Lorenzen flankeret af borgmester Jesper Würtzen.

Mange havde fundet vej til Kulturhus Måløv tirsdag aften, da der skulle findes en vinder blandt tre forskellige projektforslag om at højne bydelens fællesskab med midler fra årets Borgermillion. Alle tre projekter søgte hele puljen på ca. 186.000 kr.

”Aktivt fællesskab” syntes at være nøgleordene for alle tre idéer til at styrke kulturlivet blandt Måløvs beboere, men det var Måløv Idrætsforenings forslag om at etablere klatreelementer med flytbare greb mellem Måløvhallerne, der løb med sejren med lidt over halvdelen af aftenens stemmer.

Det resultat stod imidlertid først klart efter to nervepirrende afstemningsrunder, der fra start viste tæt løb mellem alle tre projekter.

Populære aktive fællesskaber
Måske var det netop fællesnævneren ”aktivt fællesskab”, der gjorde det svært for Måløvs beboere at blive helt enige om, hvilken af de tre idéer der skulle løbe med bydelens andel af Borgermillionen og blive til virkelighed.

I al fald var det nødvendigt at foretage endnu en afstemning blandt tilhørerne om to af projekterne, som med ganske få stemmer lagde afstand til aftenens tredjeplads, KFUM Spejdernes idéforslag om natur- og fritidsaktiviteter.

I runde to stod kampen derfor mellem klatreelementerne fra Måløv Idrætsforening og en renovering af samlingslokalet og køkkenet på Brydegården til gavn for det lokale foreningsliv. Der var lagt op til endnu en valggyser, og det var da også kun med et knebent flertal på 9 af de i alt 71 afgivne stemmer, at Måløv Idrætsforening kunne løfte armene i vejret og glæde sig over, at sejren og en god portion penge til at virkeliggøre deres idé nu var i hus.

Indvielse af alle projekter i 2018
Borgermødet i Kulturhus Måløv var det sidste af i alt fire afstemningsmøder, hvor årets eftertragtede Borgermillion var på dagordenen og blev fordelt ud på fællesskabende idéer fremsat af beboere i hver af de fire bydele Ballerup Syd, Skovlunde, Ballerup Nord og Måløv.

5 af de i alt 13 fremsatte idéforslag vandt flertallet af stemmerne og bliver nu gjort til virkelighed. Planen er, at alle fem projekter bliver indviet inden årets udgang.

Om Borgermillionen

• Borgermillionen er et projekt, hvor Kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune afsætter en million kroner til at virkeliggøre borgernes bedste projektidéer i Ballerups fire bydele. Det er i år fjerde gang, at Borgermillionen uddeles.

• Projektet har til formål at styrke fællesskabet i de enkelte bydele gennem aktiviteter og områder, der er kreative og nyskabende.

• Temaet for Borgermillionen 2018 er hentet fra Ballerup Kommunes Vision 2029 - Vi skaber fremtiden sammen. Her er der udtrykt ønske om:
    "Stærke fællesskaber, et rigt forenings- og kulturliv, hvor borgerne har lyst til at involvere sig og tage ansvar for, at Ballerup er et rigtig godt sted at bo."

• Se alle projektidéerne, og læs mere om resultatet af alle afstemningsmøder på ballerup.dk/borgermillionen2018 og på Facebooksiden ”Borgermillionen 2018”.