Opdateret info om gravearbejder og parkering

ballerup byskilt
25. maj 2020

Byggeri i centrum af Ballerup gør, at du vil opleve gravearbejde og ændrede parkeringsforhold.

Denne artikel blev første gang offentliggjort den 25. marts. Artiklen er opdateret den 25. maj.

Der er gang i gravemaskinerne i midten af Ballerup. Det betyder, at du ikke kan forvente, at du kan parkere din bil, hvor du plejer at sætte den, når du har et ærinde centralt i byen. Få et overblik over ændrede p-forhold og gravearbejde her.
 
Heldagsparkering
 
Flere steder i byen kan du parkere din bil på en offentlig parkeringsplads hele dagen. Du finder 137 p-pladser heldagspladser på Lindevænget og 97 af slagsen bag Ballerup Rådhus.
 
Ærindeparkering i bymidten
 
  • Parkeringspladsen bag Lidl nedlægges, i forbindelse med at der bygges ved Bydammen. Hvis du blot skal handle eller har andre ærinder i bymidten, kan du i stedet parkere ved det tidligere posthus, på Rolighedsvej eller langs Hold-an Vej samt bag Meny.
  • Når boligbyggeriet ved Bydammen er færdigt, vil der igen være cirka 40 offentlige, tidsbegrænsede parkeringspladser ved Lidl, inklusiv handicapparkering.
Gravearbejde
 
Belægningsarbejderne på Banegårdspladsen går i gang omkring den 1. juni 2020. Mens det står på, kan du stadig komme til stationen ved at bruge fortovet langs biblioteket.
 
Ændringer i forbindelse med nedlæggelse af p-pladser
 
  • Der er genindført tidsbegrænsning på tre timer på parkeringspladser ved det gamle posthus.
  • Har du parkeringstilladelse til en af de p-pladser, der er nedlagt, så gælder den nu automatisk for parkeringspladserne ved det gamle posthus.
  • De midlertidige handicappladser bag apoteket er flyttet til parkeringspladsen bag det gamle posthus. Når byggeriet på Banegårdspladsen er færdigt, kommer handicappladserne til at være ved stationen.
  • De midlertidige taxaholdepladser er flyttet til parkeringspladsen bag det gamle posthus. De endelige taxaholdepladser kommer ligeledes til at være på Banegårdspladsen, når arbejderne på pladsen er færdigt.
Banegårdspladsen
 
  • Omkring 1. juni går vi i gang med færdiggørelsen af den sidste del af Banegårdspladsen med etablering af den nye belægning. Derefter skal der etableres beplantning, belysning, vandkunst og så videre. Vi regner med, at belægningen er færdig inden jul.
  • Blomsterpavillonen, der i dag står ved bibliotekets nordlige gavl, flytter midlertidigt til Stationsbroen ved den anden ende af biblioteket.
Øvrige ændringer
 
Ballerup Kommune er i gang med at vurdere tidsbegrænsningen og antallet af parkeringstilladelser på p-pladserne tættest på gågaden. Hensigten er at sikre, at p-pladserne her først og fremmest er til kunder.
 
Følg med
 
ballerup.dk/bymidte kan du altid følge med i seneste udvikling 
 
Den helt ekstraordinære situation med at forhindre spredning af coronavirus i Danmark betyder, at tidsplanerne for arbejdet kan blive rykket.