Politisk sammenhold om støtte til erhvervslivet

mand ved sav
18. marts 2020

Der er politisk sammenhold og enighed om en række tiltag, der skal forsøge at holde gang i erhvervslivet

Foto: Der er politisk sammenhold og enighed om en række tiltag, der skal forsøge at holde gang i erhvervslivet

For få uger siden var det nok de færreste, der havde skænket coronavirus mange tanker. Udviklingen i smitten har dog på kort tid taget fart, og de danske myndighederne har gradvist taget nye tiltag i brug for at minimere smitten med coronavirus i Danmark.

Myndighedernes tiltag har allerede haft og vil fortsat få stor indvirkning på alle – både borgere og virksomheder - store som små. En tid, hvor det danske samfund ikke er sig selv, kalder på løsninger, rette beslutninger og ekstraordinært sammenhold – således også blandt partierne i kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune. ​

Partierne er enige om en række tiltag, der skal forsøge at holde gang i erhvervslivet i den situation, Danmark er kommet i:

  • Hurtig betaling af kommunens fakturaer, hvor der ellers er en 30 dages frist. 6000 fakturaer er allerede straksbetalt til en samlet værdi af 42 mio. kr.
  • Holde gang i kommunens igangværende byggeprojekter
  • Fremrykning af bygge- og vedligeholdelsesopgaver
  • Fremrykning af bygningsrenoveringsopgaver for 10 mio. kr.
  • Fremrykning af indkøb på områder, hvor det kan lade sig gøre

Borgmesteren udtaler på vegne af Kommunalbestyrelsen:

- Det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i. Alle er af statsministeren blevet bedt om at udvise samfundssind, og det er hele kommunalbestyrelsen også enige om at gøre. Vi prøver med disse tiltag at støtte op om de dele af erhvervslivet, der fortsat fungerer trods corona-krisen. Alle partier er klar over, at det kan og vil blive nødvendigt med yderligere tiltag både under krisen, og når krisen er ovre. Forhåbentlig inden for længe, siger borgmester Jesper Würtzen (A).