Populær valgaften i Skovlunde Lokalråd

Det nye Skovlunde Lokalråd 2018
9. marts 2018

Tirsdag aften blev der afholdt valg til det lokale råd i Skovlunde, og det var traditionen tro et mindre tilløbsstykke.

Foto: Et splinternyt lokalråd melder klar til at arbejde for Skovlunde. Medlemmer og suppleanter er – bagerst fra venstre – Jens Minnet, Jørgen Pedersen, Jan Lildrup, Morten Løgager, Jan Smidt og Søren Holze. Forrest fra venstre ses Dorthe Thomsen (1. suppleant), Birgitte Dahl (3. suppleant), Mikkel Kruse, Anne Hansen, Kurt Bidstrup og Astrid Busk Sørensen (2. suppleant) (sidstnævnte er ikke at finde på billedet).

Mange skovlundeborgere trodsede sne og bidende kulde og fandt vej til det lokale kulturhus, som tirsdag aften dannede rammerne om valgaftenen i Skovlunde Lokalråd.

I alt 70 engagerede borgere afgav deres stemme. Ni medlemmer og tre suppleanter blev valgt, og fem af de opstillede var alle medlemmer af det tidligere lokalråd.

Et lokalråd med fingeren på pulsen
Borgmester Jesper Würtzen indledte valget med en tale, hvor han roste det store engagement i Skovlunde Lokalråd:

- Vi i Kommunalbestyrelsen sætter utroligt meget pris på samarbejdet med lokalrådet. Vi oplever lokalrådet som en vigtig medspiller, der altid har fingeren på pulsen i Skovlunde, som kan kvalificere beslutningsgrundlaget for os politikere, og som medvirker til at skabe gode løsninger, sagde Jesper Würtzen.

Om kort tid vil det nye Skovlunde Lokalråd holde et konstitueringsmøde for at fordele de enkelte roller og opgaver imellem sig.

Om Skovlunde Lokalråd

• Skovlunde Lokalråd har eksisteret siden 1991 og er nedsat af Kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune.

• Lokalrådet søger indflydelse på de kommunale beslutninger om Skovlunde for derigennem at fremme og støtte udviklingen af både det sociale, kulturelle og fysiske miljø i bydelen.

• Der er valg til Skovlunde Lokalråd hvert fjerde år i første kvartal året efter kommunalvalget.