Projekt Edison: Skoleelevers opfindelser styrker fællesskabet

handifriends
15. november 2019

Årets finalister i iværksætterkonkurrencen Projekt Edison havde masser af idéer til nye fællesskaber for sårbare, svage og socialt udsatte. Se videoen fra lokalfinalen i Ballerup og lad dig inspirere af de innovative elever fra 6. årgang.

Foto: Handi Friends fra Måløvhøj Skole

Er du handicappet, og drømmer du om nye venner med samme handicap som dig selv? Så er der hjælp at hente i app’en Handi Friends. 

Eller er du for syg til at komme i skole? Så bare rolig, du går ikke glip af noget, for du kan følge både undervisning og frikvarter hjemme fra sygesengen ved hjælp af robotten Social-Bot. 

6. klasserne i Ballerup Kommune havde masser af gode idéer og koncepter med i skoletasken til årets lokalfinale i Projekt Edison. Temaet for årets iværksætterkonkurrence var ’værdifulde fællesskaber’, så eleverne skulle tænke ud af boksen og udvikle nye koncepter, der styrker fællesskaberne for socialt udsatte, sårbare børn og unge samt svage grupper i vores samfund.

Dommere fra det lokale erhvervsliv
100 elever, fordelt på 21 grupper fra fem distriktsskoler, havde kvalificeret sig til lokalfinalen på Tapteten. Til finalen skulle eleverne præsentere deres koncept på en stand og pitche deres idé over for tre forskellige dommere, der bl.a. var hentet fra det lokale erhvervsliv i Ballerup Kommune. 

Dommerne vurderede bl.a. om idéen skabte værdi for andre, og om gruppen havde undersøgt, hvordan idéen kunne blive til virkelighed. 

-Jeg vil gerne sige tusind tak til de mange dommere, fordi de tog sig tid til opgaven. De var med til at skabe en ambitiøs og professionel lokalfinale, og det gør en kæmpe forskel for eleverne, siger udviklingskonsulent Sanne Askholm, der er ansvarlig for Projekt Edison i Ballerup Kommune. 

Fem grupper er klar til den nationale Edison-finale
Der var kamp om pladserne til finalen, for niveauet var så højt blandt finalisterne, at det var de helt små marginaler, der gjorde udslaget.

Til slut blev det fem grupper fra hhv. Skovlunde Skole og Måløvhøj Skole, der løb med finalepladserne. De fik flødeboller med hjem til klassen og en billet til den nationale finale i Projekt Edison i Fredericia den 21. november. 

Vinderne af Edisonfinalen i Ballerup Kommune:
iGhetto: Skovlunde Skole
Social-Bot: Skovlunde Skole
Handi Friends: Måløvhøj Skole
Mobbetesten.dk: Måløvhøj Skole
www.sygegruppen.dk: Måløvhøj Skole

Video - Lokalfinalen i Ballerup Kommune for Projekt Edison 2019. 
Har du brug for undertekster? Så klik på "CC" og vælg "Dansk".