Rejsegilde for Børnehuset Himmel & Hav

Der var rejsegilde for det nye børnehus i Skovlunde, som tages i brug til efteråret
7. april 2017

Både børn og borgmester tog del i et festligt rejsegilde med flag, pølser og saftevand for Børnehuset Himmel & Hav i Skovlunde. Huset står klar til efteråret.

Ydervægge, gulve og tagdækken for Skovlundes nye børnehus er på plads, og det blev traditionen tro markeret med et rejsegilde. Børnehusets kommende brugere, som er børn fra 0-5 år fra de nærliggende institutioner, nød både pølser og saftevand, mens de med stor nysgerrighed studerede deres nye børnehus.

Borgmester Jesper Würtzen var med til at tage det første spadestik i efteråret, og han glædede sig over, at huset nu tager form.
”Det bliver et flot børnehus, som opfylder Ballerup Kommunens ambitioner om et bæredygtigt, sundt og energirigtigt børnehus med høje krav til indeklimaet,” sagde borgmester Jesper Würtzen bl.a. i sin tale.

Kreativ indretning
Både børn og voksne kan se frem til at rykke ind i et topmoderne børnehus, hvor trivslen er i højsædet. Indretningen er baseret på det små i det store, med flere kroge og hjørner som skaber tryghed og plads til fordybelse i mindre grupper.

Husets samlingspunkt bliver et stort fælles torv, som er et centralt rum i to etager, hvor en ”skyline” pryder væggene. Vinduesnicher giver kik til torvet fra 1. sal, hvor højtsiddende vinduer vil give et flot lys i samspil med belysningen fra en ”sol” som følger farverne, som en hverdag afspejler, dagen igennem.

Kørebaner og taglegeplads
Som en rigtig byggeplads er børnehuset lige nu omgivet af store bunker af grus, og de virkede meget tillokkende på de mange børn. Når huset står færdigt, bliver grusbunkerne skiftet ud med små legehuse, sandkasser, kørebaner og frugttræer, hvor børnene rigtig kan boltre sig. Og som et godt eksempel på hvor nytænkende huset er, kommer der også en taglegeplads.

Det nye børnehus på Lundbjerggårdsvej 5 får plads til godt 200 børn, og børnene kommer fra de nuværende børnehuse på Lundbjerggårdsvej 104 og 264 og dagplejen i Skovlunde.