Ressourceindsamling A/S samler affald fra i dag

skraldespande
6. april 2020

De fem kommuner Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk søsætter i dag den 6. april affaldsindsamlingsselskabet Ressourceindsamling A/S med direktør Kim Brede Wagner ved roret.

Ressourceindsamling A/S indsamler fra i dag husholdsaffald i de fem kommuner. Det betyder, at du frem over møder skraldemænd og skraldebiler med Ressourceindsamling A/S’ logo på, når du får hentet dit affald. Det gælder tømning af de tre affaldsbeholdere med sorteret affald ved husstanden, storskrald og haveaffald.

- Jeg er glad for, at det lykkedes at lave den konstruktion, hvor vi kommuner går sammen og laver et fælleskommunalt selskab. Det vil give mulighed for en billigere drift og på sigt også bedre service, kvalitet og udviklingsmuligheder i indsamlingen af affald. Det har været en lang proces, men jeg fornemmer, at både ledelse og medarbejdere er positive og glæder sig til at komme i gang med arbejdet, siger borgmester Jesper Würtzen, der også er formand for det nye selskab.

Boligafdelinger med nedgravede beholdere og kuber får fortsat tømt dem af selskabet Remondis.

Ingen ændring for dig

Du skal gøre, som du plejer, når du skal af med dit affald. Det nye kommunale affaldsindsamlingsselskab har overtaget både biler og mandskab fra den tidligere renovatør, så udover nye logoer på bilerne og på ryggen af medarbejderne, vil du som borger ikke mærke forskel fra i dag.

Kundecentret ligger fortsat i Vestforbrænding A/S.

Fakta

Ressourceindsamling A/S blev oprettet i november sidste år, da en privat renovatør havde skabt usikkerhed om affaldsindsamlingen i Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk Kommune. Med stiftelsen af det nye kommunale affaldsselskab Ressourceindsamling A/S ønsker de fem kommuner at give forsyningssikkerhed også i fremtiden.

Læs mere: Nyt kommunalt affaldsselskab giver forsyningssikkerhed