Rundtur på Kasperskolen

Kasper Gaard, pædagogisk leder, viser rundt på Kasperskolen
14. november 2019

Naboer og andre interesserede kom rundt i alle kroge af Kasperskolen til Åbent Hus.

Foto: Kasper Gaard, pædagogisk leder, viser rundt på Kasperskolen.

I begyndelse af august åbnede Kasperskolen i Skovlunde for første gang dørene for elever, forældre og personale på første skoledag. Tidligere har skolen haft adresse i Ballerup.

Kasperskolen er rykket ind i en bygning på 14.000 kvadratmeter. Bygningen har blandt andet tidligere huset Københavns Dag- og Aftenseminarium. Borgmester Jesper Würtzen bød velkommen, inden rundvisningen gik i gang.

- Vi har en god tradition for at vise vores nye, store bygninger frem, sagde borgmesteren, der selv har læst til lærer på det tidligere seminarium på samme adresse.

Nye naboer

Omkring et halvt hundrede mennesker fik lov til at høre om byggeprocessen og skolens arbejde.

Distriktsskoleleder Merete Trier Frederiksen kunne fortælle, at skolen allerede har mødt mange af naboerne.

- Vi er knapt nok taget hjem fra skolen, før naboerne rykker ind og benytter vores udearealer og naturlegeplads. Det er vi glade for, for vi er en åben skole, og sammen hjælper vi hinanden bedst med at passe på tingene.

Diagnose er ikke i centrum

Kasperskolen er en specialskole for børn med Aspergers syndrom og ADHD samt børn, der har vanskeligheder med at fungere i fællesskaber. Diagnoserne er dog ikke det centrale på skolen.

- Vi går ikke op i diagnoser. Vi ved, vi har børn med særlige udfordringer, som kommer med nogle dårlige erfaringer med at gå i skole. Vores opgave er at få dem i trivsel, at lære dem noget og ikke mindst tilbyde rammer, hvor de kan lære sig selv at kende. Vi hjælper den enkelte elev til at kunne magte fællesskabet, så de bliver kompetente til at klare voksenlivet, sagde Merete Trier Frederiksen.

Færre i klasserne

De fremmødte blev vist rundt på skolen i mindre grupper af skolens ansatte. Her kunne de se, at skolens indretning tager højde for, at eleverne har særlige behov. Klasselokalerne er mere intime og indrettet til klasser med færre elever. Mange steder er der små kroge, hvor eleverne kan søge hen, hvis de har brug for tid på egen hånd.

Kasperskolen samarbejder med 20 kommuner. I alt 136 elever går i skolens 19 klasser. Skolen er et helhedstilbud, og 140 ansatte arbejder på skolen. Det er blandt andet lærere, pædagoger, pædagogmedhjælpere, ergo- og fysioterapeuter og administrativt personale.

Distriktsskoleleder Merete Trier Frederiksen fortæller om Kasperskolens virke

Foto: Distriktsskoleleder Merete Trier Frederiksen fortæller om Kasperskolens virke.