Så er der pullerter i Centrumgaden

De nye pullerter i Centrumgaden blev indviet af formand for Teknik- og Miljøudvalget Hella Hardø Tiedemann
4. juli 2018

Der blev skålet i kaffe, for begejstringen var stor, da de planlagte pullerter i går tirsdag blev indviet foran Ballerup Centret i Centrumgaden.

Foto: Der var klapsalver og store smil at spore foran Ballerup Centret, da formand for Teknik- og Miljøudvalget Hella Hardø Tiedemann indviede det planlagte pullertsystem i Centrumgaden.

 

Omkring 30 folk stimlede forventningsfuldt sammen om formanden for Teknik- og Miljøudvalget Hella Hardø Tiedemann, da hun placerede sig midt imellem to diskrete dæksler foran centret for at vente på, at de elektriske pullerter ville komme til syne.        

Og så skete det. Lidt over kl. 11 blandede en umiskendelig biplyd sig med gågadens sædvanlige lyde, og i løbet af få sekunder dukkede to pullerter frem under dækslerne med tydelige blink og reflekser. Det hele gik så stærkt, at oplevelsen knap nok kunne fanges med det blotte øje, men begejstringen blandt tilskuerne var ikke til at tage fejl af.

 

Totalstop for kørsel i Centrumgaden

- Nu er der sat en stopper for al den kørsel, som vi ikke vil have i vores gågade, konkluderede Hella Hardø Tiedemann, efter at pullerterne var kommet op foran Ballerup Centret og tre øvrige steder i Centrumgaden.  

Bagefter havde alle interesserede mulighed for at afprøve pullertsystemet ved at indtaste en særlig testkode på det anlæg, der er placeret ved hvert af de fire pullertpar i gågaden. Den mulighed var der mange af tilhørerne, som benyttede sig af, og henrykkelsen over at se pullerterne gå op og ned var lige stor hver gang.  

De nye elektriske pullerter er nede fra kl. 7 til 11 på hverdage og til kl. 9 på lørdage. Du kan læse mere om, hvordan pullerterne fungerer, på ballerup.dk/pullerter, hvor vi har listet en række af de hyppigste spørgsmål og svar om det nye system i Centrumgaden.