Seje spejderkræfter i Sømosen

Spejderne i Skovlunde vandt bydelens andel af Borgermillionen 2018
13. april 2018

Besøgende til samlingsstedet i Sømosen får gode toiletforhold og frisk vand i området, takket to spejdertrupper i Skovlunde, der er løbet med bydelens andel af Borgermillionen.

Foto: Der var lutter glade spejdersmil ved torsdagens borgermøde i Skovlunde Kulturhus, hvor De Grønne Pigespejdere og FDF i Skovlundes idé om toilet- og vandforhold i Sømosen vandt bydelens andel af Borgermillionen 2018.
På billedet står Elisa Korsgaaard fra De Grønne Pigespejdere (tv.)  sammen med Marianne Kongsted fra FDF i Skovlunde (th.) flankeret af Helle Tiedemann, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune. De søde grønne pigespejdere er Julia Mayland Jensen og Ida Korsgaard Henningsen.
 

Torsdag aften fandt Borgermillionens andel i Skovlunde sine stolte modtagere, da der blev stemt om fire forskellige borgerforslag til at styrke fællesskabet i den gamle bydel.

Et flertal af stemmerne fra de mange fremmødte i Skovlunde Kulturhus faldt på projektforslaget fra De Grønne Pigespejdere og FDF i Skovlunde, som vil etablere toilet og vand i Sømosen og dermed optimere forholdene for de mange besøgende ved områdets sheltere.
 

Tilskud til Haren i Ådalen
Aftenens første afstemning viste tæt løb mellem spejdernes forslag om at forbedre forholdene i Sømosen og Kurt Bidstrups idé om at etablere en harefamilieskulptur af træ ved Madpakkehuset i Harrestrup Ådal. Resultatet affødte derfor endnu en afstemningsrunde, hvor slaget stod mellem de to populære projekter, og her løb spejdertrupperne med den endelige sejr.

Spejdernes vinderidé modtog ca. 224.000 kr. ud af de knap 274.000, som Kommunalbestyrelsen havde afsat til skovlundeborgernes projektforslag. Det gav knap 50.000 kr. i overskud, og de penge gik til Kurt Bidstrups harefamilie i Ådalen.

Tirsdag aften ruller Borgermillionen videre til Atriet på Ballerup Rådhus, hvor beboerne i Ballerup Nord stemmer om tre forskellige borgerdrevne idéer, der skal styrke bydelens kulturliv.

 

Om Borgermillionen

 • Borgermillionen er et projekt, hvor Kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune afsætter en million kroner til at virkeliggøre borgernes bedste projektidéer i Ballerups fire bydele. Det er i år fjerde gang, at Borgermillionen uddeles.
   
 • Projektet har til formål at styrke fællesskabet i de enkelte bydele gennem aktiviteter og områder, der er kreative og nyskabende.
   
 • Temaet for Borgermillionen 2018 er hentet fra Ballerup Kommunes Vision 2029 - Vi skaber fremtiden sammen. Her er der udtrykt ønske om:
  "Stærke fællesskaber, et rigt forenings- og kulturliv, hvor borgerne har lyst til at involvere sig og tage ansvar for, at Ballerup er et rigtig godt sted at bo."
   
 • Læs mere om de indsendte projektideer på ballerup.dk/borgermillionen2018 og på Facebooksiden ”Borgermillionen 2018”.