Skolerne samler affald og støtter UNICEF

0.b på Hedegårdsskolen samlede affald ind sammen med borgmester Jesper Würtzen
3. april 2017

Skolebørnene samlede affald ind til fordel for UNICEF By indsamlingen, og det viste sig at være en smal sag.

0.b på Hedegårdsskolen var fredag klar til at hjælpe med at samle affald ind, så verdens fattigste børn også kan komme i skole.
”Vi skal samle skrald til de fattige”, som en af børnene sagde til borgmesteren.

Borgmester Jesper Würtzen var på besøg i klassen i dagens anledning og fik en snak med børnene om både skolegang og affald.

Børnene havde lært om fattige børns vilkår og havde svar parat, når borgmesteren spurgte, hvorfor det var vigtigt at gå i skole.

Bananskræller og hundelorte
Iført blå plastikhandsker og bevæbnet med hver deres gennemsigtige plastiksæk, gik børnene sammen med borgmesteren på jagt efter affald i nærområdet.

Området bag skolefritidsordningen viste sig at være en sand guldgrube. Hundelorte i poser og bananskræller fyldte hurtig poserne op, som børnene var enige om virkelig lugtede dårligt.

Efter en time havde 0.b med borgmesterens hjælp fyldt seks sække med affald, og det løb op i hele 6 kilo affald.

”Børnene tog virkelig del i affaldsindsamlingen, og jeg er imponeret, hvor meget de ved om fattige børn i andre lande. På denne måde giver vores UNICEF by deltagelse både eleverne viden, vi samler penge ind til den gode sag og vi gør noget for fællesskabet i vores kommune,” siger borgmester Jesper Würtzen.

Affald kaster donationer af sig
Ballerup Bowling vil gerne støtte op om den gode sag og støttede affaldsindsamlingen med 5.000 kr. og pengene går ubeskåret til UNICEF.

”Vi synes, affaldsindsamlingen og UNICEF By indsamlingen er et godt initiativ, og vi vil derfor gerne donere lidt til sagen. Vi er en lokal virksomhed, som mange kender og besøger, så derfor er det oplagt for os at støtte op om det,” siger Ditte Storm, direktør Ballerup Bowling.

Grønt Råd støtter også affaldsindsamlingen. De arbejder bl.a. på at gøre børn mere miljøbevidste og har derfor doneret 10.000 kr. til affaldsindsamlingen, som også går direkte videre til UNICEF By indsamlingen.

Alle klasser i kommunen, der deltog i affaldsindsamlingen, er med i en lodtrækning om en biograftur for hele klassen. Vinderen offentliggøres på Ballerup Kommunes Facebookside.