Sølvbogen går til Skovvejens Skole Øst

23. marts 2018

Traditionen tro var der Ballerup Mesterskaberne i oplæsning lige før påskeferien. Seksten dygtige finalister kæmpede i finalen, og vandrepokalen gik til Tava fra 6. J på Skovvejens Skole Øst.

Foto: Den flotte vandrepokal, sølvbogen, blev overrakt til vinderen (th) af sidste års vinder, Noah, fra 7. klasse på Baltorpskolen.

Fredagen før påskeferien summede Tapeten af 350 læseglade elever fra 6. årgang. De var alle med i Ballerup Mesterskaberne i oplæsning, som i år løb af stablen for tredje gang.

Til finalen var der elever fra alle distriktsskoler, og hele 14 klasser var samlet for at heppe på de i alt 16 finalister.

Det var et tæt felt, og de dygtige oplæsere formåede virkelig at fange skolekammeraternes opmærksomhed med deres indlevende oplæsning.

Oplæser med personlighed
Dagens dommerpanel kom derfor på en svær opgave, da de skulle udvælge årets mester. Efter en skarp votering, hvor der næsten var dødt løb mellem en lille håndfuld finalister, faldt valget på Tava fra 6. J på Skovvejens Skole Øst.

-Dagens vinder er dygtig til at læse med personlighed og indlevelse og er ikke bange for at komme ud over scenekanten, sagde borgmester Jesper Würtzen, mens sidste års vinder, Noah, overrakte den flotte vandrepokal, Sølvbogen, til den glade vinder.

Tava var både glad og overvældet over at vinde mesterskabet.
-Jeg havde overhovedet ikke regnet med at vinde. Jeg var ret nervøs, da jeg stod på scenen, siger Tava, der bl.a. læste en morsom passage op fra bogen ”Muhammed & Grethe” af Manu Sareen.

Hele klassens projekt
Blandt de mange begejstrede tilhørere i salen sad der også en stolt dansklærer for 6.J. Det var Susanne Juul Olesen, der havde hele to elever i finalen, og som nu har medvirket til at hente vandrepokalen til Skovvejens Skole Øst.

-Eleverne har været meget interesserede i konkurrencen, og de har været dygtige til at hjælpe hinanden. Sådan et mesterskab betyder meget for elevernes motivation, og det er fantastisk at mærke elevernes opbakning til hinanden, siger Susanne Juul Olesen.

Ud over den ærefulde titel som Ballerup Mester i oplæsning og den flotte sølvbog, kan eleverne i 6. J nu også se frem til en fælles tur i biografen.

Fakta
  • Ballerup Mesterskaberne i oplæsning er en konkurrence, som sætter fokus på læseforståelse, tekstindlevelse og flydende læsning
  • Konkurrencen er for samtlige 6. klasser i Ballerup Kommune
  • Finalisterne læser først en kendt tekst op og derefter trækker de en ukendt tekst, som de øver sammen med deres hjælpegruppe, inden de læser den op
  • Dommerpanelet består af en bibliotekar fra Ballerup Bibliotek, to skolebibliotekarer og sidste års vinder af konkurrencen.
  • Mesterskaberne er et samarbejde mellem Ballerup Bibliotekerne, skolernes pædagogiske læringscenter og center for skoler, institutioner og kultur.