Sølvmedalje til Ballerup-elever i DM i Skills Stafetten

vindere med check
9. april 2019

Tre elever fra 8.C på Hedegårdsskolen har netop sikret sig en sølvmedalje ved finalen i DM i Skills Stafetten. De gav den gas som faglærte og var et af de hurtigste hold til at slå søm i et bræt, piske æggehvider stive og lægge snorlige brosten.

Foto: Lasse, Malthe og Calluna fra 8.C på Hedegårdsskolen vandt i fredags en sølvmedalje til DM i Skills Stafet, og det sikrede dem en chek på 5.000 kr. til klassekassen.

Lasse, Malthe og Calluna går til daglig i idrætsklassen 8.C på Hedegårdsskolen. De dyrker alle tre sport på højt niveau i deres fritid og er vant til at deltage i konkurrencer. Men i fredags konkurrerede de på udebane i helt nye discipliner.  

De tre elever havde nemlig kvalificeret sig til finalen i DM i Skills Stafetten i Næstved. Skills Stafetten er en konkurrence, hvor 8. klasses elever fra hele landet dyster mod hinanden i håndværksopgaver, der kræver et praktisk håndelag og gode samarbejdsevner.

Så det sædvanlige skoleskema var denne fredag skiftet ud med en stafet på tid i så uvante discipliner som brostenslægning, æggehvidepiskning og kunsten at hamre søm i.

jakon
Foto: Jørgen Abildgaard Nielsen, der er uddannelsesansvarlig i Jakon A/S, giver her Lasse og Calluna en række gode tips til at løse en af opgaverne i stafetten.

Adoptionssamarbejde med Jakon blev hovedet på sømmet

- Husk, I skal lade hammeren gøre arbejdet.

Sådan lød et af de gode råd fra Jørgen Abildgaard Nielsen fra Jakon, inden de tre unge kastede sig ud i en af de sidste opgaver - at hamre søm i på tid.  

8.C har nemlig en adoptionsordning med den lokale entreprenørvirksomhed Jakon, som løbende introducerer klassen til de mange spændende opgaver, der løses inden for byggefaget. Trioen havde derfor en god faglig coach med på sidelinjen til stafetten i form af Jørgen Abildgaard Nielsen, der er uddannelsesansvarlig i Jakon A/S. 

Det gode råd viste sig at være hovedet på sømmet. Gruppen overhalede nemlig to andre grupper i feltet og hev sølvmedaljen hjem i en fænomenal slutspurt, hvor de var de hurtigste til at hamre en håndfuld søm i et bræt.

Hele 8.C var med i Næstved for at bakke deres klassekammerater op i den nervepirrende dyst. De hujede og klappede begejstret, da sølvmedaljen var i hus, og det var en realitet, at klassen kunne tage hjem til Ballerup med et flot gavekort på 5.000 kr. til klassekassen i rygsækken. 

Fakta:

  • Der bliver i fremtiden stor efterspørgsel efter dygtige unge mennesker med en erhvervsuddannelse. Erhvervsuddannelserne er derfor i fuld gang med en kreativ charmeoffensiv for at vække de unges interesse for håndværksuddannelserne.
     
  • Et af de mange spændende tiltag er Skills Stafetten. Skills Stafetten er en konkurrence, hvor 8. klasses elever fra hele landet dyster mod hinanden i opgaver, der kræver et praktisk håndelag og gode samarbejdsevner.
     
  • Alle 8. klasser i Ballerup har været med i den indledende dyst, men det blev Malthe, Celluna og Lasse fra 8. C på Hedegårdsskolen, der vandt den lokale Skills Stafet-finale, og dermed retten til at repræsentere Ballerup i semifinalen – og senere finalen.
     
  • Læs mere om DM i Skills Stafet her: https://skillsdenmark.dk/