Stor Kina-oplevelse venter dygtige skoleelever

elever til kina
12. marts 2018

Otte elever skal til efteråret på udvekslingsrejse til Kina. Eleverne er fundet efter en skolekonkurrence

Otte folkeskoleelever fra 8. klassetrin i Ballerup kan godt begynde at finpudse de kinesiske gloser og skrifttegn. Eleverne har nemlig skrevet så gode skoleopgaver, at de er blevet belønnet med en udvekslingsrejse til den kinesiske by Wuxi og skolen Xishan Experimental High School.

Eleverne fik besked mandag eftermiddag, da borgmester Jesper Würtzen løftede sløret på Ballerup Rådhus, mens elever og deres kammerater håbefulde så til. 
 
- Der venter eleverne en unik oplevelse. Kina er et meget interessant og spændende land at besøge. Rejsen kommer til at give et helt særligt indblik i den kinesiske kultur, da eleverne skal bo hos lokale familier og gå i skole med deres kinesiske venskabselever derude. Jeg er sikker på, at rejsen vil være noget, som eleverne vil tænke tilbage på i lang tid, og noget som vil ruste dem til at begå sig i en global verden, siger borgmester Jesper Würtzen. 
 
I alt har 200 Ballerup-elever deltaget i konkurrencen, og kravet var at lave en motiveret ansøgning, hvor eleverne har skullet sætte ord på deres forventninger til et udvekslingsophold i Kina og på ligheder og forskelligheder mellem de to lande.  

Opgaverne er efterfølgende blevet bedømt af et bedømmelsesudvalg med repræsentanter fra forskellige uddannelsesinstitutioner og fra erhvervslivet, så det har ikke været en helt ”almindelig” skoleopgave. 
 
Strategisk samarbejde baner vej til Kina 
Skolekonkurrencen har været udskrevet i samarbejde med kommunerne Frederikssund og Egedal. Sammen med Ballerup Kommune udgør de det strategiske Bycirkel-samarbejde, der har eksisteret siden 1992. Samarbejdet har til formål at synliggøre og fremme hovedstadsregionen som et dynamisk erhvervs- og byudviklingsområde.  
 
I 2007 indledte kommunerne derudover et samarbejde med byen Wuxi i Kina. Samarbejdet har efterfølgende ført til flere fælles projekter og elevudvekslinger på tværs af landegrænserne, hvor skolekonkurrencen spiller en central rolle.  
 
- Samarbejdet med Wuxi har vokset sig stort i løbet af årene. Samarbejdet har blandt andet åbnet døre for danske virksomheder i Kina, men det er på uddannelses- og kulturområdet, at vi lige nu får stort udbytte af samarbejdet. I januar måned kunne vi for eksempel invitere de tre kommuners indbyggere med til fejringen af det kinesiske nytår i Baltoppen LIVE, og nu kan vi så igen sende skoleelever til Kina, hvor de får et helt unikt indblik i den kinesiske kultur og samtidig bliver udfordret fagligt, socialt og personligt, siger Jesper Würtzen. 
 
Rejsen til Wuxi finder sted til september, og den bliver også med deltagelse af elever fra Frederikssund og Egedal. 
 
FAKTA: HER ER VINDERNE 
Philip Salkvist, Måløvhøj Skole, afd. Måløv 
Line Fromberg, Måløvhøj Skole, afd. Måløv 
Aviaja Mikkelsen, Måløvhøj Skole, afd. Måløv 
Carl Marcussen, Måløvhøj Skole, afd. Måløv 
Emily Detlefsen, Måløvhøj Skole, afd. Måløv 
Vera Grarup, Måløvhøj Skole, afd. Måløv 
Rasmus Gundestrup, Måløvhøj Skole, afd. Østerhøj 
Sarah Berry, Hedegårdsskolen