Stor prishyldest til lokale ildsjæle

Lederpris - øvrige foreninger - i Ballerup Kommune
23. januar 2018

Fredag aften lagde Baltoppen hus til en storslået nytårsfest, hvor flere af Ballerups inspirerende drivkræfter blev hædret med priser og præmier.

Foto: Prisen for Årets Leder for øvrige foreninger gik til formanden for Skovlunde Lokalråd Jens Minnet. ”Du gør et formidabelt arbejde for Skovlunde og er inspirator for rådets medlemmer”, lød det fra borgmesteren.

Fotograf: Lars Dalby

Den store sal i Baltoppen var fredag fyldt med glade og feststemte folk, der alle så frem til den årlige uddeling af priser til personer fra det lokale kultur- og idrætsmiljø, der har gjort sig særligt bemærket i årets løb.

Kommunalbestyrelsen var vært for prisuddelingen, og borgmester Jesper Würtzen bød de mange gæster velkommen til et flot program med hyldesttaler og præmier. Aftenen blev derudover krydret med indslag fra Ballerups imponerende musik- og teaterscene.

Årets lederpris - øvrige foreninger 2017 Foto: Formanden for Ballerup Base- og Softball Klub Henriette Gilhøj tog prisen som Årets leder for idrætsforeninger. I sin tale til formanden beskrev Jesper Würtzen, hvordan Henriette Gilhøj som ildsjæl har en stor del af æren for, at klubben er fyldt med unge spillere og frivillige drivkræfter: ”Dit hjerte banker for softball og mennesker”, fremhævede borgmesteren.

Kulturprisen i Ballerup KommuneFoto: Med Kulturprisen fulgte også en check på 20.000 kr. fra Danske Bank, Ballerup Afd., og den gik til Teatergruppen KLIMA på baggrund af gruppen store engagement i Skammerfestivalen, der betød kulturelle oplevelser for børn og unge på tværs af hele kommunen. Formand Anne Beck Lyngsie, daglig leder af Børne- og Ungeafd., Maria Schrøder, og Morten Uhrbrand modtog prisen af Danske Banks lokale direktør Per Fæster Jørgensen.

Talentprisen i Ballerup KommuneFoto: Unge med særlige evner på kulturområdet bliver hyldet med den flotte Talentpris, og i år faldt valget på det musikalske talent Oskar Krogager Ringgaard, der også modtog en check på 5.000 kr. fra Danske Bank, Ballerup Afd. Oskar udfolder ikke kun sine musikalske evner med sang og klaver i Ballerup Musik- & Kulturskole, men optræder også som guitarist og sanger i bandet Powerpuff Drengene. Bandet deltog i TV-programmet ”Danmark har talent” og har derudover optrådt i Pumpehuset og på spillestedet Rust i København. Også Talentprisen blev overrakt af direktøren i Danske Bank, Ballerup Afd., Per Fæster Jørgensen.

Team Ballerup Prisen Foto: Traditionen tro bød aftenens hyldestfest også på uddeling af penge fra Team Ballerup til de lokale eliteforeninger. I år blev der uddelt i alt 715.000 kr., som blev fordelt således: Ballerup Atletikklub: 120.000 kr., Ballerup Skytteforening: 110.000 kr., BMS: 115.000 kr., Ballerup Skovlunde Fodbold: 130.000 kr., Svømmeklubben Triton: 130.000 kr. og Dansk Bicycle Club: 110.000 kr.