Børne- og ungdomstandpleje

Her finder du en oversigt over tandklinikker i kommunen

 

 

Du får automatisk en indkaldelse til tandplejen, når dit barn fylder 2 år. Herefter indkalder vi regelmæssigt dit barn til et tandeftersyn efter behov.

Alle skolebørn får regelmæssig tandundersøgelse, forebyggelse og behandling på deres egen skoles tandklinik. Hvis dit barn går i privatskole får det tilbudt den skoletandklinik, der ligger i det skoledistrikt, hvor I bor. Det samme gælder for førskolebørn.

I forbindelse med det almindelige tandeftersyn, bliver dit barns tandstilling også undersøgt for at se, om der er behov for bøjle.

Det er gratis på kommunens tandklinikker, og der er frit valg mellem vores klinikker og tandlæger.

Hvis dit barn er 0-15 år, og du ønsker at benytte en privat tandlæge, skal du udmelde dit barn af Den kommunale Tandpleje og selv betale alle udgifter hos den private tandlæge. Udmeldelsen omfatter også tandreguleringsbehandling.

For 16 og 17-årige er det gratis at benytte privat tandlæge. Først skal I dog give os besked om, hvilken tandlæge I vælger, så vi kan indgå aftale om betalingen.

 

Hvis du får akut behov for tandpleje til dit barn uden for klinikkernes åbningstid, kan du benytte en privat tandlæge eller Tandlægevagten:
 
Tandlægevagten kan kontaktes på Akut telefon 1813

Akuttelefonen 1813 rådgiver og vejleder om behandlingstilbud. Ved akutte tandskader bliver du henvist til nødvendig akut behandling.

Kommunen refunderer regningen for skut tandpleje i børne-, ungdoms- og omsorgstandplejen. I ældretandplejen følges de regler, der gælder for betaling.

Kontakt

Tandplejen

Platanbuen 1,
opgang C 3, 1. sal
2750 Ballerup

4477 3876

E-mail