TeamGym sprunget i gang ved Ballerup Musikfest

teamgym
27. august 2019

Tilskuerne ved Ballerup Musikfest fik en smagsprøve på det kommende EM i TeamGym, der afholdes i Ballerup Super Arena næste år

Var du med til musikfesten lørdag den 24. august, kunne du næppe undgå at bemærke det, da 20 børn og unge lavede flikflak og hvirvlede gennem Centrumgaden. Det var en forsmag på, hvad der venter, når Europamesterskabet i gymnastikdisciplinen TeamGym afholdes i Ballerup Kommune næste efterår.
 
I efterårsferien 2020 afholdes det hidtil største Europamesterskab i TeamGym. Men et event i denne klasse handler ikke alene om fire dages intensive konkurrencer i en proppet Ballerup Super Arena, det handler også om at give oplevelser til byens borgere.
 
- Jeg er glad for, at Ballerups værtsskab for EM i TeamGym i 2020 allerede nu er med til at give os borgere nogle oplevelser, vi ellers ikke havde fået. For eksempel har jeg aldrig set så storslåede spring ned ad vores centrumgade, og det er skønt, at børnene også fik lov at prøve selv. At TeamGym kommer helt herind i bykernen gør også, at rigtig mange får europamesterskabet helt tæt på. På den måde er EM med til at rykke hele byen sammen omkring en fælles oplevelse, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Ballerup Kommune Charlotte Holtermann.
 
TeamGym består af tre forskellige discipliner alle udført som hold; en rytmisk serie, spring på bane og spring i mini-trampolin. Alle disciplinerne blev fremvist under musikfestivalen for at give en lille forsmag på det store brag til EM næste år, hvor verdens dygtigste inden for sporten mødes til et gymnastik-brag i Ballerup Super Arena.
 
Teamspirit og fællesskab
En del af TeamGyms kendetegn er netop fokus på hele teamet. Og selvom det kun er de bedste, der går hjem med medaljer til europamesterskabet, så er gymnastik for alle. Så dagen sluttede af med en workshop for børn i alle aldre, der sammen med gymnasterne, der var lånt fra Gladsaxe IF, fik hoppet, løbet og tumlet sammen i den sene sommersol.
 
- I GymDanmark er vi både glade og stolte over, at kunne være med ved denne musikfestival og dermed få mulighed for at præsentere TeamGym for Ballerups borgere, siger formand for EM i TeamGym 2020 Kim Kløve Lassen.
 
TeamGym 2020 i Ballerup Super Arena 
  • Europamesterskabet i TeamGym holdes i efterårsferien 2020 i et samarbejde mellem GymDanmark, Sport Event Denmark og Ballerup Kommune.
  • EM afholdes i Ballerup Super Arena d. 14.-17. oktober 2020.
  • Der afvikles både junior (pige, dreng, mix) og senior (mænd, kvinder og mix) og Danmark stiller med landshold i alle rækker - dvs. 6 landshold.
  • Målsætningen ved EM 2020 på hjemmebane er medaljer i alle rækker.
  • Danmark, Island og Sverige er de mest dominerende nationer, men andre nationer har de sidste år udviklet sig meget. Der deltager i gennemsnit omkring 700 deltagerere fra 14 nationer.
  • Danmark er forsvarende Europamestre for herrer i både 2010, 2012, 2014 og 2016.