”Tømrer bruger matematik i virkeligheden”

Hedegårdsskolen har lavet en adoptionsaftale med tømrerfirmaet Jakon A/S
6. september 2017

Tre 8. klasser snuser lige nu til, hvad skolen kan bruges til i virkeligheden. En adoptionsaftale hjælper med at bygge bro mellem skole og erhvervsliv.

Foto: Hedegårdsskolen har lavet en adoptionsaftale med tømrerfirmaet Jakon A/S. Det betyder, at eleverne lærer, hvordan en tømrer bruger matematik for at løse sine daglige opgaver. Her er det Rune og Luka, der tager mål til et vindue. Foto: Dansk Byggeri

Luka balancerer målestokken ved den øverste kant på vinduet, og giver målene videre til Rune, som omhyggeligt noterer dem ned på et stykke papir. Matematikundervisningen i geometri er rykket ud af klasselokalet og ind på en byggeplads, og pludselig får formlerne liv.

Tømrerfirmaet Jakon A/S og Hedegårdsskolen har nemlig lavet en adoptionsaftale. Det betyder, at eleverne får mulighed for at koble teori med praksis samtidig med, at virksomhederne kan dele ud af deres erfaringer, og åbne elevernes øjne for de mange jobmuligheder efter skolen.

Se Dansk Byggeris video om samarbejdet mellem Hedegårdsskolen og Jakon A/S her

Rune, der går i 8. klasse på Hedegaardsskolen synes godt om samarbejdet.
”Det er en del mere spændende at få lov til at prøve matematik af i praksis frem for at prøve det teoretisk,” siger Rune.

Inspirerende og lærerigt
Charlotte Brewerton er matematiklærer på Hedegårdsskolen, og hun er også meget begejstret for adoptionsaftalen med Jakon A/S.

”Det gavner eleverne rigtig meget. Samarbejdet er en god mulighed for at koble skolen med virkeligheden og på den måde få fx matematik til at give mere mening,” siger Charlotte Brewerton.

I år er det fjerde år i træk Jakon A/S engagerer sig i elevernes læring på Hedegårdsskolen. Jørgen Abildgaard Nielsen er uddannelsesansvarlig hos Jakon A/S, og han er slet ikke i tvivl om værdien af samarbejdet.
”Det er spændende, at give eleverne indblik i den virkelige verden og livet på en arbejdsplads. Eleverne får nogle a-ha oplevelser undervejs. Som en af dem sagde: ”Gud, tømrerne bruger jo matematik i virkeligheden,” siger Jørgen Abildgaard.

Udover Jakon A/S har Samsung og Arbejdernes Landsbank også tegnet sig for en adoptionsklasse i år og lige før sommerferien afsluttede Brenntag, Siemens og Topdanmark tre samarbejder.

Fakta om adoptionsaftaler

  • En adoptionsaftale er en aftale om samarbejde mellem en virksomhed og en skoleklasse
  • Aftalerne skal være inspirerende og idéskabende til glæde og gavn for begge parter og samtidig være brobygning mellem erhvervsliv og skole.
  • Det skal bidrage til øget kvalitet i undervisningen og i vejledningen af børnene om uddannelse og erhverv.
  • Nøgleordene for samarbejdet er engagement og ”keep it simple”. Det vigtigste for alle parter er, at det er givende og sjovt at mødes med mennesker fra andre miljøer, hvor der kan tænkes nye tanker.