TV AVISEN: SHS-teamet er en stor succes

SHS teamet er en stor succes
27. juni 2017

Ballerup Kommune har stor succes med at behandle ældre borgere i eget hjem, ifølge TV AVISEN. Se med her og oplev hvilken forskel SHS-teamet gør for vores ældre borgere.

Billedtekst: 80-årige Henriette Sørensen fra Skovlunde får taget sine infektionstal i eget hjem af SHS sygeplejerske Jeanette Breiling. 

De seneste godt to år har Ballerup Kommune samarbejdet med Herlev og Furesø kommuner, Herlev og Gentofte Hospital samt de praktiserende læger i lokalområdet om at udvikle det bedste borger-/patientforløb.

Samarbejdet hedder SHS-teamet, der står for det Specialiserede HjemmeSygeplejersketeam. Det nye team medvirker til, at flere sundhedsopgaver nu løses lokalt samtidig med det forhindrer unødige hospitalsindlæggelser.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby opfordrer nu sammen med KL og Danske Regioner til, at andre kommuner tager ved lære af SHS-teamets gode erfaringer til glæde for de ældre borgere. 

Se indslaget i TV AVISEN her Bemærk at optagelsen starter med en afrunding på en anden historie om en bådulykke.

Fakta om SHS-teamet:

  • SHS-teamet sikrer en ensartet specialiseret sygeplejeindsats på tværs af de tre kommuner, Herlev, Furesø og Ballerup, 7 dage om ugen fra klokken 7:30-23:00
  • SHS-teamet har generelt forhindret unødvendige (gen)indlæggelser ved 25% af deres besøg hos borgere
  • Region Hovedstaden har bidraget økonomisk til projektet gennem en særlig forebyggelsespulje, der skal støtte samarbejdet i gråzonen mellem kommunale og regionale opgaver.