Unge førstegangsvælgere bag tirsdagens kulisser

De unge flittige stemmeoptællere var klar til at tage fat på  opgaverne tirsdag aften i Måløv
27. november 2017

Da klokken slog 20 tirsdag aften, og den sidste stemme til valget blev lagt i boksen, rykkede et hold af unge kræfter ind på alle valgstederne for at give en hånd med tællearbejdet.

- Der er jo helt vildt meget arbejde i det her!

Ordene falder prompte fra unge Anna Stilling, som sammen med over 30 øvrige 3.g’ere fra Borupgaard Gymnasium gav tirsdagens valgsteder rundt om i Ballerup Kommune en hjælpende hånd, da stemmerne til dette års kommunal- og regionsvalg skulle tælles op.

For Anna blev tirsdagens rolle som stemmeoptæller lidt af en øjenåbner:

- Jeg har virkelig fået stor respekt for de folk, der har arbejdet med valg i mange år, for det er meget hårdere, end jeg troede, og der skete noget hele tiden, siger den unge gymnasieelev, der hjalp med at holde styr på alle stemmerne i Måløv Ny Hal.

Anna Stilling var en af de unge stemmeoptællere tirsdag aften

Foto: For unge Anna Stilling var det en stor oplevelse at komme om bag valgkulisserne tirsdag aften i Måløv Ny Hal.

Samme indtryk fik unge Linn Ea Sørvin Ljunggreen også tirsdag aften, da hun troppede op i Måløv for at give en hånd med stemmeoptællingen:

- Jeg har altid troet, det først og fremmest var et stort digitalt system, der stod bag gennemførelsen af et valg, men der er jo rigtig mange mennesker involveret, siger Linn, der ligesom Anna mener, at dobbeltrollen som både stemmeoptæller og førstegangsvælger har givet hende en meget større forståelse af lokalvalget.

Linn Ea Sørvin Ljunggreen var en af de unge stemmeoptællere tirsdag aften

Foto: Da klokken passerede 20 tirsdag aften, sad Linn Ea Sørvin Ljunggren klar til at fat på tælleopgaverne sammen med over 30 øvrige 3.g-elever fra Borupgaard Gymnasium.

Stor succes med ungeindsatsen

Inddragelsen af de unge førstegangsvælgere i arbejdet bag valgkulisserne er en del af kommunens ungeindsats. Formålet har været at give gymnasieeleverne indsigt i hele processen omkring valget og derigennem skabe interesse for lokaldemokratiet.

I Politisk Sekretariat, som afvikler kommunal- og regionsvalget, er der stor tilfredshed med de unge stemmeoptælleres indsats:

- Det har været en stor succes at få hjælp fra de unge til stemmeoptællingen, for de var både flittige og hjælpsomme. De mødte ind med fornyede kræfter og friske øjne på et tidspunkt, hvor de tilforordnede på valgstederne havde været i gang i mange timer og derfor var trætte, siger chef for Politisk Sekretariat Mette Brinch, der ikke er i tvivl om, at succesen vil blive gentaget:

- Når vi inden længe evaluerer valghandlingen, vil vi helt sikkert anbefale, at vi også næste gang, der er valg, indkalder en gruppe unge førstegangsvælgere til at hjælpe ved stemmeoptællingen.

De hjælpsomme gymnasieelever får alle et honorar af Ballerup Kommune for tælleopgaverne, som sluttede ud på natten til onsdag for Anna, Linn og alle de andre unge.