Velfærdstalent spreder glæde på Plejecenter Sønderhaven

nurcan velfaerdstalent
21. juni 2018

Et af Danmarks 100 største unge velfærdstalenter arbejder på Plejecenter Sønderhaven i Måløv

Nurcan Dalan, der arbejder som social- og sundhedshjælper på Plejecenter Sønderhaven i Ballerup Kommune, er blevet kåret som et af Danmarks 100 største unge velfærdstalenter

Pensionsselskabet Pensam og FOA Ungdom efterlyste i foråret 2018 talenter under 35 år, der hver dag gør en forskel for andre mennesker med deres arbejde inden for velfærdsfagene.

Da Anne Birgitte Poulsen, der arbejder på Plejecenter Sønderhaven, læste om initiativet, tænkte hun straks på sin kollega Nurcan.

-Jeg nominerede Nurcan til titlen som et af Danmarks største unge velfærdstalenter, fordi hun altid er i godt humør og er meget omsorgsfuld, forklarer Anne. Hun giver sig god tid til den enkelte borger og deres pårørende, og hun har et fantastisk blik for, hvad den enkelte har brug for. Hun er altid klar med et knus og et kram – eller en skulder at læne sig op af, uddyber hun

-Det samme gælder for os kollegaer, og hun er samtidig altid klar til at give en håndsrækning, hvis der er brug for det, fortæller Anne rosende.

Anne og Nurcan

Foto af Ingrid Korsgaard: Fra venstre ses Anne Birgitte Poulsen og Nurcan Dalan. 

Det gør mig glad at hjælpe
Ud af flere hundrede nominerede blev der udvalgt 100 unge velfærdstalenter – heriblandt Nurcan.

– Jeg blev rigtig glad, da jeg hørte, at Anne havde nomineret mig, fortæller Nurcan. Det er rart at vide, at folk sætter pris på mit arbejde og min måde at være på.

-Jeg bliver indimellem spurgt, om jeg aldrig er ked af det eller sur, og selvfølgelig er jeg det, men det forsvinder, når jeg tager uniformen på. Det gør mig glad, når jeg kan være med til at få folk til at få det bedre.

De 100 velfærdstalenter blev efter kåringen hyldet på Christiansborg. Det var dog uden Nurcan – hun prioriterede at tage på arbejde i stedet for.

Nurcan

Foto af Ingrid Korsgaard: Nurcan Dalan med beviset på, at hun er et af Danmarks største unge velfærdstalenter.