Vestskoven fylder 50 år - hvad skal skoven have i gave?

Vestskoven
18. april 2017

Vestskoven fylder rundt. Du kan komme med forslag til, hvad skoven skal have i gave

Hvad har kommunerne Albertslund, Høje Tåstrup, Glostrup og Ballerup til fælles? Svaret er Danmarks største, nye skov, Vestskoven.  Det første træ blev plantet tilbage i 1967, og siden er der kommet 3 millioner flere til.

Man tænker måske ikke lige over det i dagligdagen, men i dag er Vestskoven faktisk Danmarks tredje mest benyttede skov, og i år fylder skoven så 50 år. Det skal naturligvis fejres.

- At en skov bliver 50 år lyder måske ikke af så meget, når man tænker på, at vi andre steder i Danmark har skove, hvor nogle af træerne er over 1.000 år gamle. Men Vestskoven er sin egen og vores dejlige store nabo, og vi er mange, der holder meget af den, siger skovrider Kim Søderlund fra Naturstyrelsen.

- Vi vil gerne fejre 50-året med en fin og ekstraordinær gave til skoven. Her har vi brug for input fra alle dem, som bruger skoven til dagligt. Det kunne være sjove indretninger eller spændende naturelementer, som kunne gøre Vestskoven til et endnu bedre sted at besøge, siger Kim Søderlund.

- Vi vil derfor opfordre alle til at fortælle os, hvad de har af idéer, og så vil et dommerpanel senere på året læse alle idéerne og forsøge at skaffe midler til at få den eller de bedste realiseret, siger Kim Søderlund

Varieret skov med betydning for Ballerup
Under en tur i Vestskoven kan man møde mange forskellige ting. Med sin otte kilometer lange udstrækning fra øst til vest er det oplagt, at man starter i den ene ende og bevæger sig mod den anden. På turen vil man kunne støde på både idylliske landsbyer, sagnomspundne gravhøje, en vaskeægte vikingelandsby, alt sammen krydret med et rigt fugle- og dyreliv.

For Ballerup Kommune har Vestskoven stor betydning.

- Jeg bruger selv skoven til både gå- og cykelture. Jeg ved også, at der er mange Ballerup- og Skovlunde-borgere, der sætter pris på skoven. Jeg kan faktisk selv huske, da skoven var helt ung. Nu er den ved at være voksen og lidt mere ”vild”, siger borgmester i Ballerup Kommune Jesper Würtzen.

- Det er godt for Ballerup, at vi har Vestskoven i syd og Hareskoven i nord som er med til at omkranse Ballerup. Det er med til at understrege, at vi er en grøn og naturrig kommune i Hovedstaden, som også er tæt på storbyen, siger Jesper Würtzen.

Indsend dine forslag
Du kan sende dine fødselsdagsforslag til Vestskoven ind til fra 31. marts til 31. maj at sende forslag ind til.
Der er oprettest en selvstændig hjemmeside på www.nst.dk/Vestskoven50 hvor forslagene kan indsendes. Desuden opstilles en postkasse til forslag på Naturcenter Herstedhøje.