Vi har fokus på hjernen i denne uge

Uge 11 er udråbt til Hjerneuge
12. marts 2018

Uge 11 er udråbt til Hjerneugen med fokus på sygdomme og forskning i hjernen. Kom og mød vores to erfarne hjerneskadekoordinatorer.

Ved du, hvordan du skal reagere, hvis din mundvige pludselig hænger, eller du mærker en akut lammelse i din arm eller dit ben?

Blodprop eller blødning i hjernen rammer årligt 12.500 mennesker i Danmark. Det svarer til 35 hver eneste dag, og det gør blodpropper og hjerneblødninger til den tredje mest almindelige dødsårsag.

Hvert år i uge 11 går foreningen Hjernesagen sammen med flere andre foreninger for at sætte fokus på hjernen, hjernesygdomme og hjerneforskning i forbindelse med forskellige aktiviteter.

I Ballerup Kommune ønsker vi også at gøre opmærksom på den livsvigtige sag. Torsdag den 15. marts fra kl. 15.00 til 16.45 har du derfor mulighed for at møde to af vores hjerneskadekoordinatorer på Søjletorvet i Ballerup Centret, når de i forbindelse med Hjerneugen giver gode råd og deler ud af deres store viden og erfaring på området.

Pas på din hjerne - reager med det samme
En blodprop eller blødning i hjernen kan koste liv, og de, der overlever, må ofte leve videre med alvorlige følger.

Hvis du får et forvarsel i form af et eller flere af de følgende symptomer, så lad være med at se tiden an :

• Pludselig hængende mundvige. Du kan ikke mærke den, og du kan ikke få den til at reagere.

• Pludseligt talebesvær. Du taler sort, eller du kan ikke finde ordene.​

• Akut lammelse i arm eller ben. Du oplever en pludselig lammelse, fx i din arm, så kaffekoppen ryger ud af hånden.

Symptomerne kan komme fra det ene øjeblik til det andet, og de kan være til stede i få minutter eller timer - for så at gå over. Jo længere tid, der går, jo større er risikoen for, at du får en alvorlig hjerneskade. Så reager med det samme, og ring 1-1-2.