Virksomheder fik skulderklap for deres sociale ansvar

15. november 2016

Forsikringsselskabet TRYG og Måløvhøj Skole løb med Virksomhedsprisen 2016

Foto: Smilene var store, da repræsentanter fra TRYG og Måløvhøj Skole - med borgmesteren i midten - modtog Virksomhedsprisen 2016

Mandag den 14. november blev sløret løftet for de to virksomheder, der i år løb med Virksomhedsprisen. Med Virksomhedsprisen ønsker Ballerup Kommune at værdsætte de virksomheder, der gør en ekstra indsats for at hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet.

Virksomhedsprisen uddeles til både en offentlig og en privat virksomhed.

- Det seneste år har rigtig mange lokale virksomheder fundet rum og skabt plads på deres arbejdspladser, så en lang række borgere er blevet hjulpet videre. Det er vi i Ballerup Kommune rigtig glade for, og det betyder, at vi i år har sat rekord med ikke mindre end 28 nominerede virksomheder til Virksomhedsprisen, siger borgmester Jesper Würtzen.

TRYG hjælper flygtninge
Den private virksomhed, der i år løb med prisen var forsikringsselskabet TRYG. Virksomheden har udvist stort engagement og taget ansvar i forbindelse med integrationen af de flygtninge, der er ankommet til Ballerup det seneste år.

- En plads på arbejdsmarkedet er et vigtigt skridt i den nye tilværelse for dem, der kommer hertil som flygtninge. Arbejdspladsen er et godt sted at lære sproget og kulturen. Arbejdspladsen kan også være et godt sted at opbygge det netværk, der gør, at man kan falde til i et nyt land, siger Jesper Würtzen.

- I TRYG har vi ønsket at tage del i opgaven omkring de mange flygtninge, som er kommet til Danmark, og vi mener, at kontakten til en arbejdsplads er vigtig for en vellykket integration. Her kan vi som virksomhed være med til at gøre en væsentlig forskel. Integrationsborgerne bliver indlemmet i fællesskabet på arbejdspladsen og lærer at begå sig på en dansk arbejdsplads og kultur. Samarbejdet omkring at hjælpe flygtninge i virksomhedspraktikker styrker desuden arbejdsglæden. Det er en glæde at se deres udvikling på arbejdspladsen, og det gør, at hele spørgsmålet om integration bliver nærværende for os i TRYG, siger Søren Neldorf Petersen, Facility Manager i TRYG.

Respekt for det enkelte menneske på Måløvhøj Skole
Den offentlige virksomhed, der nu kan bryste sig af at være blevet tildelt Virksomhedsprisen, er Måløvhøj Skole. Her har skoledelen og BFO’erne udvist et åbent menneskesyn, og de evner at møde det enkelte menneske med respekt og venlig imødekommenhed.

- Måløvhøj Skole gør en aktiv indsats for at skabe en rummelig arbejdsplads og give de borgere, der af forskellige årsager ikke har fodfæste på arbejdsmarkedet, en mulighed for at få en træningsbane med den nødvendige støtte, siger Jesper Würtzen.

- Det, at vi har fået prisen, gør mig meget glad og stolt. Social ansvarlighed er en af de værdier, vi arbejder med. Vi forsøger at skabe meningsfyldte aktiviteter, som inspirerer og motiverer den enkelte til at blive en integreret del af et eller flere positive fællesskaber. Det gode samarbejde med jobcentret gør, at tingene fungerer og udvikler sig så godt, som de gør, fortæller Peter Haldor Hansen, der er distriktsskoleleder af Måløvhøj Skole.

De to vindere af Virksomhedsprisen modtager begge værker af den lokale kunstner Majid Arefi. Som tema for de to værker har Majid valgt at lade sig inspirere af begreberne åbenhed, hjælpsomhed og imødekommenhed. Begreber som går hånd i hånd med det at udvise socialt ansvar for andre mennesker.

Derudover tusind tak til:
Andersen Biler, Ballerup Bibliotek, Blomster på Striben, Kontaktcentret på Ballerup Rådhus, Flex-A Biler, Botilbuddet Rødbo, Foderboxen, Børnehuset Sømosen, Føtex i Lautrupparken, Børnehuset Måløv By, Genbrugsstation Ballerup og Smørum, Børnehuset Kirstinevang, Børnehuset Kornblomsten, Børnehuset Sesam, Lift og Løft ApS, Mattech, BFO Hedegården, Remmer A/S, Klub Måløv, Klub Syd (afd. Ballerup Fritidscenter), Klub Nord (afd. Rosendal), Schneider Electric A/S, Shell på Hold-an-Vej, Silvan Ballerup, SuperBrugsen i Skovlunde og Plejecentrene Kirstinehaven, Lundehaven og Lindehaven.