Hæderspris til festivalen

Den 22. marts blev Benny Andersen Prisen uddelt for 7. år i træk på Børnekonferencen i Horsens. Formålet med prisen er at hylde personer, som yder en ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn i Danmark og at synliggøre de gode eksempler, så de kan inspirere andre. Anden pladsen gik til Maria Schrøder fra Teatergruppen KLIMA for arbejdet med Skammerfestivalen.

Dommerpanelet der ud over Benny Andersen blandt andet bestod af tidligere ministre Mimi Jacobsen og Marianne Jelved udtaler:

"Maria er fra amatørteaterforeningen KLIMA og står i spidsen for Skammerfestivalen i Ballerup Kommune. ”Skammerens datter” skal spilles på teateret med 65 skuespillere på scenen. Der skal være koncerter og meget mere. Der er lavet forslag til undervisningsforløb. Maria har det hele i sin hånd, og der kommer oplevelser som gør en kæmpeforskel for mere end 1000 børn i Ballerup. Det er et uforligneligt eksempel på den åbne skole i skolereformen. Det glæder os meget, at Ballerup og Maria har fundet hinanden – for børnenes skyld." 

Læs mere om prisuddelingen 

Benny Andersen og Maria Schrøder

 

Læs mere om Skammerfestivalen