Ballerup Bilby samlede ind til UNICEF

Borgmester Jesper Würtzen tog også del i billøbet
26. september 2017

Ballerup Bilby satte turbo på UNICEF By-indsamlingen ved weekendens Bilby-løb. Arrangementet satte ny indsamlingsrekord, da børn og borgmester løb kroner hjem til UNICEF.

Tempovej levede til fulde op til sit navn i weekenden den 23.-24. september ved Ballerup Bilby-løbet. Under løbet blev der samlet store beløb ind til lokale foreninger og UNICEF By 2017. 

Løbet går ud på, at en sponsor forpligter sig til at betale et vist beløb for hver runde, som løberen gennemfører på 30 minutter. Det giver blod på tanden og syre i benene, når løberen selv kan påvirke, hvor meget der løbes hjem.

Erhvervssponsorat boostede indsamlingen
Borgmester Jesper Würtzen snørede også løbeskoene for den gode sag. I dagens anledning havde borgmesteren et solidt erhvervssponsorat i ryggen, og det gav medvind på løbestien.

World Trade Center Ballerup spyttede 100 kr. i kassen for hver runde à 250 meter, som borgmesteren kunne løbe indenfor 30 minutter. Borgmesteren nåede 28 runder, og den halve times sveddryppende arbejde indbragte 5.040 kr. til UNICEF, da en håndfuld af borgmesterens facebookfølgere også støttede med en 10’er pr omgang. 

"Jeg er glad for at deltage i billøbet, og det er ekstra motiverende at have en god sponsor i ryggen. Jeg tager gerne én for holdet til fordel for en god sag", siger Jesper Würtzen, som også selv sponsorerede en af de unge løbere. 

Det lykkedes de mange løbere at løbe godt 86.000 kr. ind og heraf går knap 27.000 kr. til UNICEF By-2017. Resten går til de lokale foreninger, der var lavet aftaler med.

En succes gentager sig
Bilby-løbet blev afviklet for anden gang i år og med knap 27.000 kr. var resultatet dobbelt-op i forhold til forårets Bilby-løb, hvor der blev indsamlet 13.750 kr. til UNICEF.

”Det har i år givet god mening at støtte op om kommunens værtskab som UNICEF By 2017 og temaet Uddannelse for alle. Og det giver også rigtig god mening, at det er børn, der via deres løbesponsorater hjælper med at give børn i verdens fattigste lande bedre mulighed for uddannelse. For os i Bilbyen er velgørenhed en del af vores værdiggrundlag og ikke mindst en hjertesag, så også fremover vil der være velgørenhed i vores arrangementer ”, siger Line Andersen, HR- og kommunikationschef i Trio Biler, og åbner op for, at en ny tradition muligvis er født og at Bilby-løbet er kommet for at blive.